ICT Academie Apeldoorn

Bachelor of Science Informatica / GEO-ICT

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Na je afstuderen kun je bijvoorbeeld aan de slag als GIS specialist bij een gemeente, defensie, een veiligheidsregio, een provincie, een waterschap of het bedrijfsleven.

Opleidingsinhoud

GEO-ICT is de combinatie van Informatica en geografie.
Het gaat over alle ICT-systemen waarbij locatiegegevens betrokken zijn. Denk aan navigatiesystemen, satellieten, telecommunicatie (5G!) en elektriciteitsnetwerken. Maar ook aan toepassingen bij het beheren en inrichten van de ruimte om ons heen: Basisregistraties en de Omgevingswet.

De kern van deze ICT specialisatie ligt bij het maken van digitale kaarten. Die kaarten worden opgebouwd uit meerdere lagen vector- en/ of rasterdata. Die data kunnen met behulp van zogenaamde geo processing tools worden geanalyseerd.

De vierjarige opleiding is verdeeld in 8 thematische leerprojecten. In elk leerproject ligt de nadruk steeds op een ander aspect van GEO-ICT. Zo zijn er leerprojecten over programmeren, GEO Informatie data, Ruimtelijke analyse, GEO ICT Development.
Als aankomend GEO-ICT-er krijg je binnen een leerproject vakken als algoritmes, geodesie, GIS, landmeetkunde, global monitoring techniques, urban design.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

MBO4, HAVO, VWO

Opleidingsduur

4 jaar of 3 jaar

Kosten

€ 6500 per jaar (vrij van BTW). Kortingen en subsidies mogelijk.

Bijzonderheden

HBO Bachelor of Science deeltijd opleiding. Je volgt één dag per week les.
Als je minimaal 2 jaar werkervaring hebt is het mogelijk om de HBO opleiding in 3 jaar deeltijd af te ronden. Je start dan in het tweede jaar.

Plaatsen / leslocaties

Apeldoorn

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.