IMF Academy (International Management Forum)

Trends in IT

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Deze 5-daagse training is van belang voor alle IT professionals en IT specialisten die een overzicht nodig hebben van de laatste technologische ontwikkelingen in IT en voor niet-IT professionals die betrokken zijn bij de digitale transformatie van hun organisatie. Wij gaan er dan wel vanuit dat u voldoende basiskennis van IT heeft. Mocht u nog niet over voldoende basiskennis van IT beschikken dan verwijzen wij u graag naar de 3-daagse training IT kennis en inzicht voor niet-IT professionals.

Opleidingsinhoud

Uw IT kennis van vandaag is morgen vaak al achterhaald
Trends in IT training - IMF AcademyDe snelle veranderingen in IT stellen hoge eisen aan elke IT professional. U heeft een overzicht nodig van de laatste technologische trends om te kunnen anticiperen op toekomstige IT ontwikkelingen. In deze actuele 5-daagse IT training worden de laatste trends in IT, cloud security, IT security, cloud computing en software ontwikkeling behandeld. Indien gewenst kunt u ook voor één of meerdere lesdagen kiezen.

De laatste technologische trends in IT
Innovatie is de drijfveer voor een succesvolle onderneming. Steeds meer bedrijven boren nieuwe markten aan door slim gebruik te maken van de data en informatie die verborgen zitten in de organisatie. Door Internet of Things (IoT) is de hoeveelheid beschikbare data enorm toegenomen en deze zal de komende jaren alleen maar verder toenemen. Voor zowel business als IT managers zijn Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) misschien wel de meest innovatieve ontwikkelingen van dit moment. Tijdens deze lesdag leert u de basisprincipes van Machine Learning en Data Science kennen. U leert wat algoritmen zijn en hoe u deze kunt inzetten. Daarnaast worden tal van begrippen zoals data mining, centrale netwerken, deep learning en predictive analytics toegelicht.

De laatste trends in IT security
Tijdens deze lesdag worden de concepten van Zero Trust en CARTA uitgelegd en de implementatie met een SDP en microsegmentatie toegelicht. Het Zero Trust model in IT security is al in 2009 bedacht door Forrester. Zoals de naam al aangeeft, moet overal en altijd de sterkste vorm van security (bv. authenticatie, autorisatie en encryptie) toegepast worden. Het huidige netwerkmodel kan niet op tegen geavanceerde bedreigingen als API's en DDoS aanvallen. Eerste en tweede generatie firewalls kunnen niet meer de bescherming bieden die noodzakelijk is. Zero Trust wapent zich tegen de 'trusted insider' en malware die toch binnen weet te komen.

CARTA stelt dat eenmalige authenticatie niet voldoende is. Het continu monitoren van gebruikers, applicaties en devices is noodzakelijk om snel te kunnen reageren op hacks. De ideeën van Zero Trust en CARTA kunt u terugvinden in oplossingen als SDP en microsegmentatie, maar ook CASB en SASE. Tijdens deze lesdag leert u o.m. hoe SDP en microsegmentatie werken, hoe u deze moet implementeren en wie de belangrijkste leveranciers zijn.

De laatste trends in cloud computing
De vele voordelen van de cloud worden steeds duidelijker. Sommige bedrijven zijn evenwel nog steeds huiverig voor het gebruik van de public cloud. Tijdens deze lesdag analyseren we de voor- en nadelen van de cloud, de laatste trends in cloud computing en vooral hoe u kunt zorgen dat de migratie naar de cloud veilig plaatsvindt. Ondanks dat veel bedrijven denken dat de migratie naar de cloud een kostenbesparing is, moet u ervoor zorgen dat u de kosten strak onder controle houdt. Elasticiteit is één van de voordelen van de cloud, maar kan ook makkelijk leiden tot een verdubbeling van de kosten. Tijdens deze lesdag laten we o.m. zien welke tools u kunt gebruiken om uw kosten onder controle te houden.

De cloud wordt steeds volwassener, vooral wat betreft security en compliance. In vergelijking met een paar jaar geleden voldoen de grote cloud service providers steeds meer aan richtlijnen en wetgevingen (zoals de AVG, PCI/DSS, enz.). De recente bedreigingen in security roepen de vraag op of de standaard security maatregelen in de cloud niet beter zijn dan binnen uw eigen IT. Zelfs de grootste IT bedrijven zijn niet bestand tegen de huidige bedreigingen. Onder de juiste voorwaarden en met de juiste tools kan de security in de cloud beter zijn dan in uw eigen datacenter of server room.

Het is tegenwoordig mogelijk dat u uw eigen hoekje reserveert in het datacenter van uw cloud service provider. Hier komt de distributed cloud om de hoek kijken. Volgens Gartner is "Distributed cloud the future of the cloud". Edge computing is een trend die bij telecom providers al langer een rol speelt maar nu doorzet naar de cloud service providers. Ook aan deze trends wordt veel aandacht besteed.

Wilt u alles weten over de laatste trends in cloud security?
Bent u in control over het gebruik van de cloud door uw bedrijf? U krijgt een overzicht van de laatste security en netwerk technologieën en u leert o.m. wat CASB, SD-WAN en SASE inhouden, waarom u deze nodig heeft, hoe ze werken, hoe u deze moet implementeren en wie de belangrijkste leveranciers zijn.
Omdat steeds meer kritische data naar de cloud verhuist, zijn er nieuwe methoden en tools nodig om te kunnen voldoen aan security, compliance en governance eisen. Bedreigingen, hacks en Zero Days zijn helaas aan de orde van de dag. Zelfs de meest professionele IT organiaties worden getroffen door malware. Zijn uw data en applicaties voldoende beschermd in de hybrid cloud? De laatste security trends zoals gedefinieerd door Gartner, Forrester en de Cloud Security Alliance (CSA), worden voor u uitgediept.

Wat zijn de laatste trends in software ontwikkeling?
In de IT heeft iedereen het over API's en microservices, maar wat zijn dat nou precies? U leert de best practices voor software design kennen die mede zijn ontstaan uit Service Oriented Architecture (SOA) en de cloud. Een duidelijke afspraak hoe applicaties met elkaar moeten communiceren heeft geleid tot de RESTful API's. Vervolgens worden microservices behandeld, een aanpassing die noodzakelijk is voor continuous delivery en continuous integration. De stap naar API's en microservices mag hoe dan ook niet onderschat worden!

Tegen 2025 zullen cloud-native platformen de basis vormen voor meer dan 95% van nieuwe digitale initiatieven - tegenover minder dan 40% in 2021 (Gartner Strategic Technology Trends). Cloud-native applicaties (Service Mesh) en het wel dan niet kiezen voor serverless zijn eveneens belangrijke onderwerpen die behandeld zullen worden. Tijdens deze lesdag leert u de laatste trends in applicatie design kennen. U hoeft zelf geen ontwikkelkennis te hebben om deze dag succesvol te kunnen volgen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Wij verwachten van u voldoende IT kennis en een HBO/Bachelor werk- en denkniveau. Ten behoeve van de trends dag in software ontwikkeling hoeft u zelf geen ontwikkelkennis te hebben.

Opleidingsduur

De training Trends in IT bestaat uit 5 lesdagen verspreid over 5 weken. Desgewenst kunt u ook aan één of meerdere losse trendsdagen deelnemen.

Kosten

De kosten van de 5-daagse training Trends in IT bedragen € 4.280,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is incl. alle lunches, koffie/thee en het lesmateriaal. U kunt ook kiezen voor één of meerdere losse trainingsdagen. De kosten van één losse trainingsdag bedragen € 890,- p.p.

Bijzonderheden

International Management Forum (IMF) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, Financiële, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al bijna 20 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 11 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.