IMF Academy (International Management Forum)

Warehouse Management Expert

Algemene informatie over de cursus

Excellent magazijn management
Opleiding MagazijnbeheerHet beheren en beheersen van goederenstromen in warehouses is belangrijker dan ooit in deze disruptieve tijd. Warehouse management wordt evenwel vaak ondergewaardeerd en de waarde van excellent magazijn management wordt vaak onderschat. In de best presterende moderne bedrijven staat excellent magazijn management zelfs centraal bij het behalen van hoge(re) operationele en financiŽle prestaties van de organisatie. Managers van magazijnen en distributiecentra spelen binnen deze bedrijven een belangrijke strategische rol en worden vaak als even belangrijk gezien als productiemanagers en inkoop, commerciŽle en financiŽle managers.

In deze Warehouse Management Expert training leert u hoe u magazijnen en distributiecentra kunt transformeren naar een best-in-class niveau aan de hand van een beproefde aanpak, best practices, case studies, tal van praktijkvoorbeelden en actuele en praktische tools.

Met magazijnoptimalisatie bespaart u zo'n 30% op de kosten!
Bredere assortimenten, hogere omloopsnelheden, grilligere vraagpatronen, een enorme toename van e-commerce en omnichannel fulfilment, enz.; de warehouse manager van vandaag moet kunnen omgaan met een zeer grote onvoorspelbaarheid. Wendbaarheid/ 'agility' is een belangrijke succesfactor geworden. Ook de sterke digitalisering heeft een grote impact op uw bedrijfsvoering. Hoe gaat u als warehouse manager om met deze sterk toegenomen complexiteit?

Door continu knelpunten aan te pakken kunt u de prestaties van en in uw magazijnen en distributiecentra structureel verbeteren. Met een geoptimaliseerd warehouse bespaart u zo'n 30% op de kosten. Waar ligt ķw verbeterpotentieel als u weet dat zo'n 30% kostenbesparing absoluut haalbaar is?

De training Warehouse Management Expert is een allesomvattende training om uw magazijnen en distributiecentra naar een hoger plan te brengen. De training is theoretisch zeer goed onderbouwd, maar vooral ook direct praktisch toepasbaar. Een verbeterpotentieel van 30% ligt ook binnen ķw handbereik!

Inhoud van de cursus

Wat leert u in deze Warehouse Management Expert training?
U wilt innoveren en tegelijkertijd op slimme manieren in de kosten snijden? In deze 4-daagse training ontrafelt de trainer met u de geheimen van een best-in-class magazijn en distributiecentrum en stelt ook ķ in staat om excellente prestaties te leveren. Zo leert u o.a. uw besparingspotentieel te berekenen en acties met de hoogste prioriteit te identificeren. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden leert u hoe u moderne managementtools kunt toepassen op magazijnbeheer. Op basis van tal van best practices leert u verbeteringen in de praktijk te realiseren. Tijdens de training worden o.m. de procesinrichting, de organisatie en IT onder de loep genomen. U krijgt een kant-en-klare aanpak met actuele tools aangereikt.

Warehouse Management Expert Ė lesprogramma

DAG I
Best-in-class warehousing


 • Koplopers en achterblijvers
 • Best practices in warehousing
 • Maak uw actieplan naar best-in-class warehousing
 • Maturity scan: hoe volwassen is uw magazijn?

DAG II
Warehouse Management Systemen (WMS)


 • Moderne magazijnprocessen
 • Hulpmiddelen in het magazijn: scanning, voice, pick-to-light, enz.
 • Wat kunnen Warehouse Management Systemen (WMS)?
 • Hoe selecteert en implementeert u een WMS?

DAG III
Verbeterpotentieel realiseren in uw magazijn en distributiecentrum Ė transparantie en procesoptimalisatie


 • Transparantie door Service Level Agreements (SLA's), Kritieke Prestatie Indicatoren (KPI's), Standard Operating Procedures (SOP's) en Activity Based Costing (ABC)
 • Data analyse
 • Optimaliseren van processen
 • Continu verbeteren

DAG IV
Ketenintegratie


 • De rol van het magazijn in de keten
 • Moderne ketenstructuren
 • Supply chain software
 • Samenwerking in de keten

Duur van de cursus

De training Warehouse Management Expert bestaat uit 4 lesdagen. De lestijden zijn van 09.30 uur - 17.00 uur. De training wordt centraal in het land georganiseerd.

Kosten van de cursus

De kosten van de 4-daagse training Warehouse Management Expert bedragen Ä 3.780,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is incl. alle lunches, koffie/thee, documentatiemateriaal en het boek 'Highly Competitive Warehouse Management'.

Bijzonderheden

IMF Academy is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, FinanciŽle, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al meer dan 30 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 18 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

Centraal in het land

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.