NHA Thuisstudies

opleiding Holistische Massage

Algemene informatie over de cursus

Holistische Massage opleiding: Ontdek de balans tussen lichaam en geest

In deze moderne wereld waarin haast en stress vaak overheersen, hebben mensen vaak behoefte aan een oase van rust en inzicht. Tijdens deze Holistische Massage opleiding ontdek je dat een holistische massage niet alleen het lichaam kalmeert, maar ook de geest voedt. Je leert niet alleen technieken, maar begrijpt ook de diepgaande connectie tussen spieren, emoties en welzijn.

Ontdek de kunst van holistische massage in deze opleiding

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die geÔntrigeerd is door de kunst van holistische massage en een dieper begrip wil krijgen van de connectie tussen lichaam en geest.

Of je nu al een achtergrond hebt in wellness, op zoek bent naar een nieuwe carriŤre, of simpelweg nieuwsgierig bent naar de helende kunst van massage. Deze Holistische Massage opleiding is de perfecte keus voor jou.

Krijg een dieper inzicht in de verbondenheid van lichaam en geest

Met de Holistische Massage opleiding omarm jij de kunst van massage. Door deze opleiding te volgen, zul je niet alleen bekend raken met de technieken van holistische massage, maar ook dieper inzicht krijgen in hoe het menselijk lichaam en geest met elkaar verbonden zijn.

Je leert niet alleen hoe je spierspanning kunt verminderen, maar ook hoe je een gevoel van diepe ontspanning kunt creŽren. Op die manier kun jij het welzijn bevorderen. Deze opleiding biedt niet alleen kennis, maar ook praktische vaardigheden om met zorg en aandacht te masseren, waarbij je zowel de fysieke als emotionele behoeften van de persoon respecteert.

Raak vertrouwt met alle massagetechnieken

Door de uitgebreide kennis van anatomie en fysiologie, zul je in staat zijn om veilige en effectieve massagesessies te bieden. Je gaat dieper in op massagetechnieken voor het hele lichaam.

Daarnaast ontdek je wat ontspanningsmassages en holistische massages inhouden en wat contra-indicaties zijn.

Met de vaardigheden, kennis en het vertrouwen dat je opdoet in deze Holistische Massage opleiding geef jij straks goede en effectieve holistische massages.


Inclusief talloze instructievideo’s


De Holistische Massage opleiding is voorzien van handige instructievideo’s en duidelijke afbeeldingen die stap voor stap de verschillende massagetechnieken laten zien. Met behulp van deze praktijkvoorbeelden ga jij eenvoudig aan de slag met het geven van holistische massages.

Klaar om de wereld te betreden van de holistische massage? Deze opleiding biedt de kennis en vaardigheden om je reis naar lichamelijk en geestelijk welzijn te starten.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Holistische Massage opleiding

Tijdens deze uitgebreide en zeer interessante Holistische Massage opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Spanning en ontspanning
 • Holisme
 • Ontspanningsmassage
 • Holistische massage
 • Contra-indicaties
 • Anatomie en fysiologie
 • Voorbereiding massage
 • Voorbereidende massagetechnieken
 • Massagetechnieken
 • Massage aan de rug
 • Massage aan de achterkant
 • Massage aan de voorkant benen
 • Massage aan de armen en handen
 • Gezichtsmassage inclusief de hals en nek
 • Massage aan de buik en borst
 • Massage aan de voeten en aandachtspunten

Vraag een gratis proefles aan!

Ontvang een gratis proefles van de Holistische Massage opleiding direct in je mailbox! Je krijgt toegang tot het online leerplatform van NHA en kunt meteen aan de slag met je gratis les.

Een proefles is volledig gratis en vrijblijvend. Ben je na het volgen van je eerste les benieuwd naar meer? Vraag dan direct de volledige Holistische Massage opleiding aan en ontdek alle geheimen achter de massagetechnieken.

Persoonlijke docent

Je persoonlijke, vakbekwame docent helpt je tijdens je opleidingen en kijkt je huiswerk na. Na het succesvol afronden van de opleiding Holistische Massage ben jij vertrouwd met alle technieken en heb je de juiste kennis en vaardigheden om hier verder in te gaan.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de Holistische Massage opleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 ŗ 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf313.65euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.