IMF Academy (International Management Forum)

Certified AI Governance Professional (AIGP) ? nieuwe certificering van IAPP!

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De Certified AI Governance Professional (AIGP) training van IAPP richt zich - in tegenstelling tot veel andere AI trainingen en certificeringen, die zich richten op de technische AI professional - op de professional die de toepassing van AI wil kunnen managen vanuit het business perspectief.

Wij denken aan professionals op het gebied van compliance, privacy, risicomanagement, juridische zaken en governance die - in samenwerking met data scientists, AI projectmanagers, ModelOps teams en veel andere professionals - relevante AI kennis moeten opdoen om het AI vraagstuk gezamenlijk op te pakken. Daarnaast is de AIGP training en certificering van belang voor professionals die betrouwbare AI systemen willen ontwikkelen, integreren en inzetten in overeenstemming met (opkomende) wetgeving en beleid.

Opleidingsinhoud

Deze training, die opleidt voor het AI Governance Professional (AIGP) certificaat van IAPP, duurt 2 dagen. Tijdens de training doet u fundamentele kennis van AI op en leert u strategieŽn om actief te kunnen reageren op de complexe risico's die verband houden met het zich snel ontwikkelende AI landschap. U leert hoe u effectief AI governance frameworks en het bijbehorende risicomanagement kunt implementeren in uw organisatie. Daarnaast leert u effectief te communiceren over de best practices en regels voor een verantwoord beheer van het AI ecosysteem.

Na deze internationaal erkende AI Governance Professional training van IAPP heeft u het volgende geleerd:

U begrijpt de verschillen tussen diverse types AI systemen
U weet wat de AI technology stack inhoudt
U kent de historie van AI en de evolutie van data science
U weet wat de belangrijkste risico's zijn van AI en welke schade AI systemen kunnen veroorzaken
U kent de karakteristieken van belangrijke AI systemen
U kent de overeenkomsten en verschillen tussen bestaande en opkomende ethische richtlijnen m.b.t. AI
U bent zich bewust van de juridische risico's
U kent de bestaande wetgeving die te maken heeft met het toepassen van AI
U kent de eisen die voortvloeien uit de EU AI Act
U krijgt inzicht in opkomende wetgeving rond AI wereldwijd
U weet waar de GDPR/AVG en AI elkaar raken
U weet waar uw aansprakelijkheid ligt m.b.t. AI
U kent de verschillen en overeenkomsten tussen de belangrijkste risicomanagement frameworks en standaarden
U kunt de interoperabiliteit tussen AI risicomanagement en andere operationele risicostrategieŽn waarborgen
U weet wat de belangrijkste stappen zijn in de plannings-, ontwerp-, ontwikkelings- en implementatiefase van een AI systeem
U kunt AI governance principes in uw bedrijf integreren
U kunt een AI governance infrastructuur bewerkstelligen
U kunt een AI project in kaart brengen, plannen en toepassen
U kunt het AI systeem tijdens het ontwikkelingsproces testen en valideren
U kunt AI systemen na de ontwikkeling managen en monitoren
U bent zich bewust van de bezorgdheden van gebruikers
U bent zich bewust van issues rond AI auditing en wat uw AI verantwoordingsplicht/verantwoordelijkheid inhoudt

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Na afloop van de Certified AI Governance Professional (AIGP) training ontvangt u een voucher voor het officiŽle AIGP examen. Deze examenvoucher is 12 maanden geldig. Het AIGP examen kunt u online of bij ťťn van de PearsonVue testcentra afleggen. Het Engelstalige examen bestaat uit 100 multiple-choice en case-based vragen en duurt 3 uur.

Om examen te mogen doen is het IAPP lidmaatschap vereist. De kosten van het lidmaatschap (ťťn jaar) zijn bij de kosten van de training inbegrepen. Gedurende de tijd van uw lidmaatschap ontvangt u onder meer uitnodigingen voor exclusieve webinars en toegang tot het IAPP resource center met AI gerelateerde content.

Opleidingsduur

De Certified AI Governance Professional (AIGP) training bestaat uit 2 dagen en vindt centraal in het land plaats. De lestijden zijn van 09.00 uur - 17.00 uur.

Kosten

De kosten van de 2-daagse Certified AI Governance Professional (AIGP) training bedragen € 2.150,- (excl. BTW) per persoon, incl. koffie/thee, lunches, het officiŽle lesmateriaal en het AIGP examen (t.w.v. $ 650,-).

N.B. Is de AIGP training de eerste training die u van IAPP volgt? In dat geval ontvangt u ťťn jaar gratis lidmaatschap van IAPP t.w.v. $ 275,-.

Bijzonderheden

IMF Academy is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, FinanciŽle, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al meer dan 30 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 18 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.