GBS International

Technicus Engineering: Drive Technology

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Studenten die deze opleiding afronden, ontwikkelen zich later vaak tot leidinggevende of specialist in onderhoud en reparatie in een bepaalde industrie. Denk bijvoorbeeld aan het leiding geven over een team van 17 service engineers, of als specialist in high speed gearboxes. Wij hopen natuurlijk dat je na je opleiding bij GBS International wilt blijven werken. Maar ook buiten GBS International zijn er veel bedrijven waar je aan de slag kunt, zoals fabrieken, de scheepvaart, of installatiebedrijven. Als leidinggevende sta je in contact met de projectleiding en verkoop, en plan je onderhoudswerkzaamheden in waarvan je een deel zelf uitvoert en een deel door je team laat uitvoeren. Geen leidinggevende ambities? Als specialist kun je terecht bij bedrijven als dé persoon waar men terecht kan bij hele specifieke uitdagingen.

Opleidingsinhoud

Inhoud van de opleiding

In deze opleiding leer je alle vaardigheden die nodig zijn voor het onderhouden, instellen en oplossen van complexe problemen bij werktuigbouwkundige onderdelen van apparatuur, installaties en systemen. Je ontwikkelt analytisch denkvermogen, leert verantwoordelijkheid te nemen en beslissingen te maken. Daarnaast worden vaardigheden zoals plannen, organiseren en communiceren verder ontwikkeld.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Om te kunnen starten aan een opleiding bij GBS TEC, heb je een van de volgende diploma's op zak:
  • Diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
  • Diploma mbo niveau 3
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
  • Diploma havo

Opleidingsduur

De opleiding duurt 4 jaar, waarbij je na 3 jaar ook een MBO niveau 3 diploma ontvangt

Kosten

Als je jonger bent dan 18 jaar bij de start van je opleiding
Omdat jij jonger bent dan 18 jaar bij de start van je opleiding, is de studiebeurs niet van toepassing op jou. Aan het einde van je opleiding ben je ons niets verschuldigd, ook als je onverhoopt je diploma niet hebt behaald. Wel hopen we natuurlijk dat je aan het einde van je opleiding nog lang bij ons blijft werken, misschien wel tot je pensioen.

Als je 18 jaar of ouder bent bij de start van de opleiding

Jouw ontwikkeling als vakman kost € 20.000,- per studiejaar. Dat hoef je niet zelf te betalen, maar ontvang je in de vorm van een studiebeurs. Aan het einde van je studie zien wij jou graag nog een aantal jaar bij ons werken. Daarom begin je na je studie met het vervullen van je studiebeurs middels een dienstverband. Per jaar dat je bij GBS TEC studeert, kom je voor twee jaar in dienst als werknemer na het behalen van je diploma. Hieraan zit een maximum van vier jaar in totaal, ook als je langer over je opleiding doet of een nieuwe opleiding start. Dat gezegd hebbende, hopen we natuurlijk dat je veel langer bij ons in dienst komt. Het vervullen van je studiebeurs start vanaf de maand dat jouw opleidingsovereenkomst overgaat in vast dienstverband. Als je na het behalen van je diploma besluit bij een andere werkgever in dienst te gaan of om ons te verlaten, wordt je studiebeurs omgezet in een studieschuld. Als je om welke reden dan ook je diploma niet behaalt, vervalt de studiebeurs voor de betreffende opleiding en ben je ons niets verschuldigd.

Bijzonderheden

Is de opleiding tot Technicus Engineering - Drive Technology de opleiding die bij jou past? Top! Meld je dan aan via de aanmeldknop onderaan deze pagina. Wat je vanaf dat moment kan verwachten:

1. Je vult het aanmeldformulier in.
2. Je wordt (samen je ouders) uitgenodigd op intakegesprek, waar jij ons beter leert kennen, en andersom. Ook nemen we de mogelijkheden door. We kijken naar het complete plaatje, van lesstof tot de afstand die je iedere dag aflegt om op school te geraken.
3. Wanneer er van beide kanten een klik is, ontvang je van ons gratis een AMN Talentenscan (twv € 75,-), waarmee we een goede indruk krijgen van jouw capaciteiten.
4. Misschien weet je al wat je wilt, misschien wil je het thuis nog bespreken voordat je een keuze maakt.
5. Wanneer je een keuze hebt gemaakt en je overtuigd bent van GBS TEC, maken we je aanmelding officieel.
6. Wij verwerken je gegevens spelen deze door aan het ROC Da Vinci College Dordrecht.
7. Wanneer alles is afgerond ben je toegelaten tot de opleiding.

Plaatsen / leslocaties

Oud-Beijerland

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.