Commercieel medewerker bank- en verzekeringswezen (4)

Richting binnen: Commercieel Medewerker Bank- en Verzekeringswezen

MBO-opleiding
90500.
3 tot 4 jaar
4

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als commercieel medewerker bank- en verzekeringswezen adviseer je klanten over allerlei financiŽle diensten en producten. Jouw doel is dan ook deze producten en diensten, zoals een verzekering, spaarvorm of lening, te verkopen. Je adviseert de klant goed over het product waar zij geÔnteresseerd in zijn. Naast het adviseren gaat het ook om het uitvoeren van de activiteiten die in overleg met de klant zijn bedacht. Denk aan het opstellen van een financiŽle planning en het afsluiten van een overeenkomst.

Daarnaast houd je je ook bezig met zaken als marketingplanning, commerciele activiteiten, administratieve werkzaamheden en noem maar op. Tot slot houd je je ook nog bezig met de financiŽle administratie, de kas- en debiteurenadministratie van je klanten.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.
  • Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg) of overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO /VWO 4 nodig.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op Ä 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 Ä 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit Ä 588,-.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende HBO opleiding, zoals;

Kans op werk & stage

Kans op stage

Kans op werk

Zeer weinig
Weinig
In evenwicht
Voldoende
Veel

Beroep in beeld


Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen