Leisure & hospitality host (3)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als leisure and hospitality host kun je aan het werk in de verblijfsrecreatie. Hieronder vallen bijvoorbeeld bungalowparken, campings, speeltuinen en attractieparken.

Als leisure and hospitality host wacht je een uitdagende en afwisselende baan. Je zult verschillende soorten werkzaamheden verrichten, zoals bijvoorbeeld het ontvangen, informeren en begeleiden van gasten en het verhuren en verkopen van producten en diensten. Daarnaast zul je feestjes, toernooien, uitstapjes en andere recreatieactiviteiten organiseren.

Het is jouw taak om de gasten te vermaken en te zorgen dat ze het naar hun zin hebben. Kortom, je zult bijdragen aan de entertainment van de gasten. Hierbij moet er wel volgens de voorschriften worden gewerkt en er dient rekening te worden gehouden met de hygiŽne en veiligheid.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.

Voor deze vakopleiding (niveau 3) gelden de volgende toelatingseisen:
  • kaderberoepsgerichte leerweg: je hebt een diploma voor lbo, vbo of vmbo;
  • theoretische leerweg: je hebt een diploma voor mavo of vmbo;
  • gemengde leerweg: je hebt een diploma mavo-vbo of vmbo;
  • je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo met goed gevolg hebt doorlopen;
  • je bent in het bezit van een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriŽle regeling.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op Ä 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 Ä 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit Ä 588,-.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een opleiding op niveau 4, zoals:

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Als leisure and hospitality host krijg je te maken met verschillende mensen uit verschillende culturen. Het is daarom belangrijk dat je goed om kunt gaan met mensen. Het werk is vaak seizoensgebonden en het gaat vaak om een parttime functie met afwisselende werktijden. Jij bent verantwoordelijk voor de veiligheid van de gasten, collega`s en natuurlijk die van jezelf. Deze verantwoordelijkheid moet je kunnen dragen.

Soortgelijke particuliere opleidingen & cursussen


Kans op werk & stage

Kans op stage

Kans op werk

Zeer weinig
Weinig
In evenwicht
Voldoende
Veel

Beroep in beeld


Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen