Middenkaderfunctionaris Landmeetkunde

Richting binnen: Middenkader Bouw en Infra

MBO-opleiding
25106
3 tot 4 jaar
BBL
4

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De middenkaderfunctionaris landmeetkunde kan gaan werken bij organisaties, bedrijven en instellingen die zich bezig houden met de gebouwde omgeving. Zij beheren, onderhouden en geven vorm aan de infrastructuur.

Als middenkaderfunctionaris landmeetkunde werk je aan opdrachten. Elke ontvangen opdracht bespreek je met je leidinggevende. Je voert bewerkingen en controles uit met gegevensbestanden om ze toe te kunnen voegen of verwerken aan bestaande gegevensbestanden. Je zorgt ervoor dat er binnen de gegevensbestanden geen gegevens verloren gaan die volgens voorschriften behouden moeten blijven. Verder maak je beeld- en of presentaties van bestanden en zorg je dat de kwaliteit daarvan gelijk is aan het doel en aan de opdracht.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding zijn er verschillende aspecten van je toekomstige baan die van belang zijn en behandeld zullen worden. Het opmeten van verschillende ruimtes door middel van verschillende apparatuur is hier een van. Je verzamelt tijdens je toekomstige werkzaamheden veel data en gegevens die ingevoerd moeten worden in systemen. Hier leer jij alles over tijdens de opleiding. Precies omgaan met de gegevens en data is van uiterst belang. Naast deze kennis krijg je de gebruikelijke vakken Nederlands, Engels en rekenen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.
  • Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg) of overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO /VWO 4 nodig.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende HBO opleiding, zoals;

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je kunt goed plannen en organiseren en weet altijd de juiste voorbereidingen te treffen voor alles. Je kunt uiterst secuur aan het werk gaan en beschikt over een goed ruimtelijk inzicht. Daarnaast heb je een goed gevoel voor verantwoordelijkheid en heb je geen problemen met het verrichten van werkzaamheden in de buitenlucht.

Beroep in beeld


Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Breda - Curio BOL BBL
Harderwijk - SOMA-College BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.