Art & design (Mediavormgever) (4)

Richting binnen: Mediavormgeving

MBO-opleiding
90402./90412./90422.
3 tot 4 jaar
4

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Na het succesvol afronden van de opleiding Mediavormgever- Art & Design kun je werk vinden bij bedrijven in de mediabranche die zich bezighouden met digitale en gedrukte media. Denk hierbij aan reclamebureaus, ontwerpbureaus, multimediabedrijven, communicatiebureaus en noem maar op. Ook komt het vaak voor dat een mediavormgever art & design als freelancer aan de slag gaat ůf voor zichzelf begint.

In alles wat je maakt komt jouw creativiteit duidelijk naar voren, jij hebt vaak je eigen unieke stijl. Die unieke stijl kan je toepassen op posters, illustraties, (digitale) presentaties, maar ook op een wanddecoratie of op kunstwerken van glas, textiel en noem maar op!

Krijg je een opdracht van een opdrachtgever, dan zorg jij voor een goed advies, waarvoor je een plan van aanpak schrijft dat je later uitwerkt in je eigen creatie. Je moet natuurlijk altijd rekening houden met de wensen van de opdrachtgever. Hij wil met het eindproduct een bepaalde boodschap bij de doelgroep achterlaten of een sfeer creŽren. De eigen stijl en originaliteit staan hierbij centraal. Zoals je leest ben jŪŪ het creatieve en artistieke brein van concept tot de uiteindelijke uitwerking.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.
  • Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg) of overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO /VWO 4 nodig.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op Ä 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 Ä 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit Ä 588,-.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende HBO opleiding, zoals;

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

In dit beroep moet je absoluut kunnen vertrouwen op je creativiteit! Je moet gevoel hebben voor kleur, vorm, geluid, maar ook vooral het totaalplaatje. Jij moet ideeŽn hebben, deze op papier kunnen zetten (concept), ze kunnen uitleggen maar je moet deze ideeŽn ook vooral in de praktijk kunnen brengen. Je werkt graag met de computer, maar je kunt ook goed overweg met een potlood.

Meestal voer je in teamverband opdrachten uit voor een opdrachtgever. Jij hebt contact met deze opdrachtgever, waarbij klantgerichtheid dus zeker belangrijk is.Verder is van belang dat je de laatste ontwikkelingen en nieuwste technologieŽn op het gebied van mediavormgeving goed in de gaten blijft houden. Ook moet je interesse hebben in kunst en cultuur.

Beroep in beeld


Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen