Hogeschool Tio

Hogeschool Tio is een particuliere organisatie, die al 50 jaar hoog staat aangeschreven vanwege de kwaliteit van het onderwijs. De Tio-opleidingen worden uit uitstekend beoordeeld door zowel studenten als externen. Tio biedt master-, hbo- en mbo-opleidingen op het gebied van hospitality, toerisme en business. De benadering van Tio is kleinschalig en persoonlijk. Bij Tio zit je met gemiddeld 12 studenten in de les. Dankzij de kleine klassen heb je veel persoonlijk contact met je docenten en medestudenten. Van de NVAO kreeg Tio het bijzonder keurmerk Kleinschalig en intensief onderwijs. Tio heeft vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Hengelo, Rotterdam, Utrecht en vanaf september 2021 mag ook de nieuwe vestiging in Groningen zich hierbij aansluiten!

Snel studeren

Je kunt na het vmbo in slechts twee jaar je mbo4-diploma op zak hebben. En na de havo zelfs in ťťn jaar! Je kunt al in 3 jaar je hbo- diploma of in 2 jaar je Associate degree-diploma op zak hebben. Na afronding van je hbo-bachelor kun je in 1 jaar je MBA halen.

Tio heeft vestigingen door het hele land, en daardoor in Nederland ťn internationaal goede contacten met het bedrijfsleven. Bovendien brengen de docenten een groot netwerk mee. Dat zorgt voor interessante stages en mooie carriŤremogelijkheden!

 • Commercieel Business Management (mbo4) Nu ook: tweetalig

  Verkoop is internationaal en overal. Ontwikkel met Commercieel Business Management het talent om het te maken in elke business. Wie weet sluit jij de deal van het jaar! Je adviseert klanten over producten en ontwikkelingen en stelt marketing- en accountplannen op. Je onderhandelt over prijzen, voert verkoopgesprekken en hebt de wil om te scoren. Je bent ondernemend en zet woorden om in daden. Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, inkoopmedewerker, consultant, sales- of marketingmanager. Of start je eigen onderneming.

 • Hotelmanagement (mbo4)

  Organiseren zit je als toekomstig hotelmanager in het bloed! Hotelmanagement leert je alle facetten van allround management, zodat je van elke onderneming een succes kunt maken. In Nederland of internationaal.
  Ga bijvoorbeeld aan de slag als hotelmanager, eventmanager, supervisor of duty manager. Of start je eigen onderneming.

 • Internationaal Toeristisch Management (hbo)

  Als toeristisch manager verkoop je de wereld, offline en online. Je stelt reizen samen, koopt scherp in en legt wereldwijd contacten. Internationaal Toeristisch Management is je ‘boarding pass’ naar de toekomst.
  Ga bijvoorbeeld aan de slag als productmanager, eventmanager, reisadviseur of citymarketeer. Of start je eigen onderneming.

 • International Business Management (hbo)

  Het draait in de wereld om handel. Internationale contacten leggen en kansen zien, of ze zelf creŽren. De opleiding International Business Management brengt je een stap dichter bij internationaal succes.
  Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, financieel manager, sales- of marketingmanager. Of start je eigen onderneming.

 • Hotel- en Eventmanagement (hbo)

  Welkom in de wereld van tophotels en sterrenrestaurants. En van festivals, sportevenementen en congressen. Hotel- en Eventmanagement: de klassieke hogere hotelschool gecombineerd met eventmanagement.
  Ga bijvoorbeeld aan de slag als hotelmanager, eventmanager, food & beverage manager, marketing- of communicatiemanager. Of start je eigen onderneming.

 • Commerciële Economie en Ondernemerschap (hbo)

  Een sterk merk, sterke campagnes. Opgezet door ondernemende professionals die slim inspelen op de wensen van de consument. Werk jij aan de nieuwste campagnes van Coolblue of bol.com, of start je liever je eigen bedrijf?
  Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, online marketeer, communicatieadviseur of salesmanager. Of start je eigen online onderneming!

 • Hbo Rechten (hbo)

  Van een online aankoop en je mobiele contract tot een bedrijfsovername: je komt recht overal tegen. Verbind het recht en de praktijk en maak het verschil door mensen en bedrijven juridisch advies te bieden. De opleiding Hbo Rechten is breed waardoor je op veel plekken terechtkunt. Bijvoorbeeld als bedrijfsjurist, juridisch adviseur bij een rechtbank, gemeente of verzekeraar, paralegal op een advocatenkantoor, privacy officer of contractmanager.

 • Financial Business Management (hbo)

  FinanciŽle analyses maken, handelen in aandelen, advies uitbrengen en zorgen dat je als bedrijf in control bent. Na de opleiding Financial Business Management kent de financiële wereld voor jou geen geheimen meer. De behoefte aan hoogopgeleide starters met financiŽle kennis stijgt. Met jouw kennis op het gebied van finance, ICT en informatievoorziening en jouw analytische blik kun je in veel verschillende functies terechtkomen. Ga bijvoorbeeld werken als financieel analist, risk manager, controller, compliance officer of treasurer.

 • Executive Officemanagement Schoevers (voltijd hbo)

  Klaar om jezelf onmisbaar te maken in het bedrijfsleven? Met Executive Officemanagement Schoevers houd jij je, als organisatieprofessional, bezig met plannen, organiseren en coördineren op hoog niveau. Je bent breed opgeleid en kunt terecht in veel verschillende branches. Ga bijvoorbeeld aan de slag als officemanager, executive assistant, projectmanager of personal assistant. Nu werknemers steeds mobieler en flexibeler worden, wordt goed officemanagement alleen maar belangrijker.

 • Master of Business Administration (MBA)

  Na je bachelor graag je kennis verdiepen of verbreden? Kies dan voor de Master of Business Administration (MBA). Tijdens de master specialiseer je je in de richting internationaal management, hospitality of commercieel management. Het bedrijfsleven werkt heel graag samen met professionals met de praktische vaardigheden van een bachelor en de analytische inzichten verkregen door je master. Daarnaast kun je met een masterdiploma op zak ook functies bekleden die je niet krijgt met alleen een bachelordiploma; je hebt dus meer mogelijkheden en daarmee meer kans op een baan.


Bekijk de video


Adresgegevens

Hogeschool Tio geeft o.a. opleidingen in:
 • Amsterdam
 • Eindhoven
 • Groningen

Om contact op te nemen met deze instelling kan je gebruik maken van onze webdecaan voor 'Hogeschool Tio' of maak gebruik van onderstaande gegevens:

St. Jacobsstraat 400

3511 BT Utrecht