Alle studenten geslaagd voor het examen Travel Consultant

06 februari 2018
TAT heeft een slagingspercentage van 100% behaald bij de IATA examens van december 2017. Dit betekent dat alle studenten zijn geslaagd! Zij stappen met een wereldwijd erkend IATA diploma de reisbranche in.

Wat kunnen zij?

Hoe vliegtuigstoelen te boeken en reizen samen te stellen is voor hen geen geheim meer. Zij hebben uitgebreide kennis omtrent fares & ticketing en de verschillende reserveringssystemen zoals Amadeus en Galileo. De TAT studenten bezitten deze vaardigheden om als zelfstandig Travel Consultant aan de slag te gaan.

De toekomst

Inmiddels werken studenten van TAT bij verschillende luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties als zelfstandig Travel Consultant. Ook werken in de reisbranche? Als je het heerlijk vindt om zaken te regelen. Als je goed kunt luisteren en je kunt verdiepen in anderen.....dan is het werk als Travel Consultant echt iets voor jou!

Het werk van een Travel Consultant

Als Travel Consultant stel je reizen samen voor je klanten. Je zorgt ervoor dat het je klant aan niets ontbreekt. Je stelt rondreizen samen. Maar je boekt ook strandvakanties en stedentrips. Je reserveert vliegtuigstoelen en hotelovernachtingen. Je kan overweg met de reserveringssystemen van luchtvaartmaatschappijen en boekingssystemen van reisorganisaties.
Je bent oplossingsgericht en creatief. Natuurlijk is het een open en enthousiaste houding belangrijk. Je bent makkelijk in omgang met anderen en je wilt je echt verdiepen in de klant.
Het werk is afwisselend en de interactie met de klant maakt dat geen dag hetzelfde is. Een stedentrip naar New York boeken, een tourtje door Zuid-Afrika samenstellen of een lange rondreis door AziŽ. Jij kan het allemaal. Natuurlijk heb je interesse in de wereld om je heen. En heel wat kennis omtrent de reiswereld. Want zonder jouw kennis komt een klant lang niet zover!

De opleiding Travel Consultant

Ook een opleiding tot Travel Consultant volgen? Geef je op via info@tatberoepsopleidingen.nl of bekijk de website voor mogelijkheden!