L3 CTS lanceert een nieuwe Europese luchtvaart academie

14 februari 2018

G Air Training Centre onderdeel van L3 CTS

Ponte de Sor, Portugal, 20180214 -- L3 Commercial Training Solutions (L3 CTS) kondigde de introductie aan van zijn nieuwe Europese Academie onderdeel van hun cadet piloten trainingsaanbod. De L3 European Airline Academy-faciliteit, gevestigd op de luchthaven van Ponte de Sor in Portugal, heeft de capaciteit om voor maximaal 500 cadetten per jaar, trainingen aan te bieden van wereldklasse.

De nieuwe Europese Academie is opgericht na de overname van G Air Training Center door L3, in oktober 2017. Deze locatie zal volledig worden geÔntegreerd met de huidige Airline Academy-activiteiten van L3 CTS in het Verenigd Koninkrijk, de VS en Nieuw-Zeeland. De overname zal L3 CTS verder helpen om op maat gemaakte internationale trainingsoplossingen voor aspirant-piloten en luchtvaartmaatschappijen aan te bieden. Meer dan 1.000 cadet piloten zijn in 2017 begonnen met trainen bij L3 CTS en met de nieuwe faciliteit zal het bedrijf beter aan de groeiende wereldwijde vraag naar piloten kunnen voldoen.

"De lancering van de L3 European Airline Academy in Portugal breidt de internationale voetafdruk van L3 CTS uit en vergroot onze capaciteit om aan de groeiende wereldwijde vraag naar hooggekwalificeerde commerciŽle piloten te voldoen", aldus Robin Glover-Faure, President van L3 CTS. "We zijn verheugd om de levering van onze internationale trainingsoplossingen uit te breiden om de luchtvaartmaatschappijen waarmee wij werken, verder te ondersteunen en meer kansen te bieden aan aspirant-piloten."

L3 Commercial Training Solutions (L3 CTS) is een wereldwijde leider in het leveren van slimme totaaloplossingen voor piloten en maatschappijen. L3 CTS biedt een volledig spectrum van ultramoderne trainingsoplossingen, waaronder training van cadetpiloten, Airline Training, aircrew resourcing, trainingscentra en waarheidsgetrouwe vliegtuigsimulatoren. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Crawley, Verenigd Koninkrijk, en levert trainingen, resourcing en plant de productie van wereldwijde centra in Southampton, Bournemouth en Coventry in het VK. Minnesota en Florida in de V.S. Ponte de Sor, Portugal; Hamilton, Nieuw-Zeeland; en Bangkok, Thailand.

L3 CTS maakt deel uit van het bedrijfssegment Electronic Systems van L3 Technologies. Bezoek de websites van het bedrijf op www.L3CTS.com en www.L3AirlineAcademy.com voor meer informatie over L3 CTS.

L3 Technologies, met hoofdzetel in New York City, heeft wereldwijd ongeveer 31.000 mensen in dienst en is een toonaangevende leverancier van een breed scala aan communicatie-, elektronische en sensorsystemen die worden gebruikt voor militair, binnenlandse veiligheid en commercieel gebruik. L3 is ook een hoofdleverancier van lucht- en ruimtevaartsystemen, beveiligings- en detectiesystemen en pilotenopleidingen. Het bedrijf rapporteerde in 2017 een omzet van 7.8 miljard euro. Ga voor meer informatie over L3 naar de website van het bedrijf op www.L3T.com

L3 CTS Portugal

Noot voor redacties