De industri�le sector kreeg in 2021 de meeste cyber aanvallen te verduren!

06 mei 2022
De industriŽle en civiele infrastructuur zijn een steeds belangrijker doelwit voor cyber aanvallen. Het risico op een cyber aanval neemt niet alleen toe, de aanvallen zijn ook geavanceerder en complexer. Voor het eerst in 5 jaar overtreft het aantal cyber aanvallen in de industrie het aantal cyber incidenten in de financiŽle sector. Beveiliging van industriŽle en procesomgevingen behoeft dus de hoogste prioriteit!

Beveiliging van industriŽle automatisering en de vitale infrastructuur is een hot topic. De theorie rond de beveiliging van OT is hetzelfde als in IT omgevingen. De praktijk is evenwel anders. Bij security van kantooromgevingen of financiŽle systemen staat met name de vertrouwelijkheid van informatie centraal, bij industriŽle processen staan de processen en de beschikbaarheid ervan centraal.

Cybersecurity verzorgen op industrieel niveau?

Onze 4-daagse OT (cyber) security training is volledig gericht op actuele en concrete oplossingen voor de bescherming van de operationele continuÔteit van uw industriŽle organisatie. Na afloop van deze training heeft u een meer dan uitstekende kennis opgedaan van het managen van industriŽle (cyber) security binnen uw eigen organisatie. U kunt beleid opzetten en implementeren in overeenstemming met de nationale, Europese en internationale wet- en regelgeving. U leert hoe u uw productienetwerk of procesinstallatie wapent tegen cyber criminaliteit, mede op basis van de ISO/IEC 62443 richtlijn cyber security voor industriŽle automatisering en besturingssystemen en tal van andere richtlijnen en standaarden.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden het opzetten en implementeren van een gedegen en goed functionerend security beleid t.a.v. industriŽle controlesystemen (ICS) behandeld. Aangezien ICS systemen meer en meer geÔntegreerd worden met IT netwerken, worden concrete security aanbevelingen gedaan ter verbetering van de security van zowel de organisatie als de IT infrastructuur. De succesvolle integratie van risicomanagement en Industrial Control Systems (ICS) is eveneens een belangrijk onderdeel van deze actuele training.

Schrijf u nu in voor deze training!