Bedrijfsprocessen in kaart brengen �n verbeteren?

06 mei 2022
Bedrijfsprocessen vormen het hart van elke organisatie. Foutieve en inefficiŽnte processen kunnen desastreuze gevolgen hebben. Met procesmodellering is dit te ondervangen.

Een procesmodel is een overzicht van de (bedrijfs)processen die uw organisatie uitvoert om de doelstellingen van het business model te realiseren. Het is de vastlegging van processen op het hoogste niveau tot en met de activiteiten die op de werkvloer worden uitgevoerd, ook wel aangeduid als proces architectuur. Een business process model beschrijft expliciet hoe uw business werkt of zou moeten gaan werken op basis van waarde toevoegende activiteiten.

De voordelen van procesmodellering

Business Process Modeling heeft grote voordelen. Zo zal uw organisatie alleen nog processen uitvoeren die bijdragen aan de doelen uit het business model. Door processen te standaardiseren kunt u het aantal processen en activiteiten terugbrengen waardoor u een hoger rendement realiseert. Ook door hergebruik realiseert u een beter rendement. Medewerkers krijgen meer inzicht in hun rol in de organisatie waardoor ze doelmatiger gaan werken en breder en flexibeler inzetbaar zijn. Het opstellen en onderhouden van een procesmodel is een continue en dynamische activiteit, waardoor u altijd snel en adequaat kunt reageren op wijzigingen in de in- of externe context van uw organisatie.

Succesvol leren modelleren en analyseren van processen

Procesgericht werken leidt tot meer doelmatigheid, efficiency en flexibiliteit in de organisatie. Dit is van cruciaal belang voor organisaties die te maken hebben met innoverende ontwikkelingen (zoals bv. 3D printing, AI, RPA, blockchain, enz.). In deze 4-daagse praktijktraining leert u Business Process Management (BPM) toe te passen op uw eigen organisatie door het modelleren van processen van uw organisatie als basis voor verandering en verbetering. U ontwikkelt daarmee een geÔntegreerd inzicht in alle bouwstenen die bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen van uw organisatie en het optimaliseren van de bijdragen.

Voor wie is deze training een must?

In deze intensieve training leert u hoe u verschillende processen kunt modelleren en kunt toepassen op bv. procesmanagement, kwaliteitsmanagement (TQM), certificering van o.a. ISO normen, lean, Six Sigma, enz. De 4-daagse training Successvol Modelleren van Processen is een resultaatgerichte training met als doel dat u zelf aan de slag kunt met het inrichten, beschrijven, besturen, evalueren en verbeteren van uw business processen. U leert uw bedrijfsprocessen inzichtelijk te maken, onafhankelijk van een specifieke modelleringsnotatie die u gaat gebruiken.

Schrijf u nu in voor deze training!