Tweetalig Onderwijs bij Sport & Bewegen - MBO College Poort

31 mei 2022
Als eerste mbo-sportopleiding in Nederland biedt Sport & Bewegen op MBO College Poort een tweetalig onderwijsprogramma (TTO) aan. Tijdens de niveau 4-opleiding Sport & Bewegingscoördinator kunnen studenten een groot deel van hun lessen in het Engels volgen. “Hiermee spelen we in op de internationalisering van de arbeidsmarkt”, aldus Joris Kremers, docent Sport en Bewegen.

Het tweetalige onderwijsprogramma houdt in dat studenten naast hun ‘normale’ Engelse lessen ook beroepsgerichte vakken in het Engels volgen. Ze spreken Engels met hun docenten, krijgen Engelstalige leermiddelen en volgen alle sportlessen en studiecoaching in het Engels. Op deze manier krijgen studenten de kans om hun beheersing van de Engelse taal flink te verbeteren.

Internationale contacten
Joris Kremers vertelt enthousiast over het nieuwe TTO-programma. “Wij zien een groeiende wens van studenten om een groot deel van hun vakken ook in het Engels te kunnen volgen. Studenten die tweetalig onderwijs volgen, zijn beter voorbereid op de arbeidsmarkt die steeds meer gericht is op internationale contacten. Steeds meer afgestudeerde sportstudenten vertrekken naar het buitenland of geven hier in Nederland training of les aan bijvoorbeeld expats. Maar uiteraard verbreed het leren van een nieuwe taal hun horizon en voegt het een nuttige vaardigheid toe”, aldus Kremers.

Buitenlandstages
Het TTO-programma is ook voor studenten met ambitie om in het buitenland stage te lopen van groot voordeel. “Tijdens je studie kun je op MBO College Poort al op buitenlandstage. Veel van onze Sport & Bewegen studenten doen ervaring op in onder andere Malta, Spanje en Finland en met het volgen van het tweetalige traject zijn studenten ook daar goed op voorbereid”, aldus Kremers.

Wil je nog meer weten over tweetalig onderwijs tijdens de opleiding Sport & Bewegingscoördinator? Neem dan contact op met Joris Kremers via j.kremers@rocvf.nl

Kijk voor al onze opleidingen op www.mbocollegepoort.nl