Professionaliseringsportaal ontwikkeld voor medewerkers vo

13 September 2017 13:15


Delen
13 september 2017
Voion ontwikkelde samen met het netwerk Orion (13 Brabantse vo-scholen) en portaalbouwer Focus een online professionaliseringsportaal voor medewerkers in het voortgezet onderwijs.
Met tests, vragenlijsten en tools werken medewerkers individueel aan een realistisch profiel van zichzelf. Op basis daarvan kunnen ze (beter) keuzes maken over bijvoorbeeld een vervolgstap in hun ontwikkeling of loopbaan. Aan de hand van een actieplan krijgen ze concrete tips en handvatten om aan de slag te gaan.

Voion en Focus ontwikkelden het portaal in drie varianten:
Single user Scholen krijgen het gebruiksrecht van het Voion-portaal voor individuele gebruikers.
Centraal Hierbij krijgen scholen het gebruiksrecht voor al hun medewerkers. De inhoud is gelijk. Een school kan zelf niets aan de inhoud wijzigen maar wel de look & feel van de organisatie laten toevoegen.
Zelfstandig Hierbij kunnen scholen het portaal aanpassen aan de wensen van hun organisatie. Zo kunnen tests en tools worden toegevoegd of verwijderd en content aangepast. Ook is de look & feel aan te passen aan de huisstijl van de organisatie en kan een automatische inlogfunctionaliteit (SSO) worden toegevoegd.

Meer informatie
Flyer Professionaliseringsportaal-VO
Implementatiehandleiding Professionaliseringsportaal-VO
Pilot: ORION, een netwerk van 13 scholen, ontwikkelde samen met Voion en Focus een professionaliseringsportaal voor haar medewerkers. Lees waarom en wat de resultaten tot nu toe zijn.

Bij interesse of vragen kunnen scholen contact opnemen met Voion via [stuur een e-mail] of [klik hier voor het telefoonnummer] . Voion is het Arbeidsmarkt & Opleidingsfonds voor het voortgezet onderwijs waar de VO-raad onderdeel van is.