Uitstel invoering slaag-zakregeling keuzedelen

13 September 2017 20:00


Uitstel invoering slaag-zakregeling keuzedelen13-09-2017 De minister van OCW heeft het voorstel van de MBO Raad en de sociale partners in SBB-verband overgenomen om de invoering van de slaag-/zakregeling voor keuzedelen met twee jaar uit te stellen. Dit schrijft de minister in een brief die zij vorige week naar de Tweede Kamer verstuurde.
De invoering van de keuzedelen per 1 augustus 2018 is te snel, concludeert ook de minister. De keuzedelen zijn zowel in aantal als in inhoud nog volop in ontwikkeling, de beschikbaarheid van les-en examenmaterialen is nog te beperkt en de logistieke uitdagingen zijn groot. Zeker voor bbl-, entree- en specialistenopleidingen komt de invoering van de slaag-/zakregeling voor keuzedelen nog te vroeg. De brief van de minister bevat een goede opsomming van alle argumenten en uitdagingen die we als sector hebben. Door dit uitstel blijft het toezicht van de inspectie ongewijzigd voor de slaag-/zakregeling.
Conferentie
Samen met de regieorganisatie Herziening MBO organiseert de MBO Raad op 13 oktober de conferentie ?Onderweg met keuzedelen?. Deze week is het volledige programma bekend gemaakt en geļnteresseerden kunnen zich nog steeds aanmelden.
Marije Hulsbosch-SizooPerswoordvoerder [klik hier voor het telefoonnummer] [stuur een e-mail] alle persvragen kunt u contact opnemen met Marije.

Deel deze pagina viaFacebook
Twitter
LinkedIn
Google+