Themabijeenkomst Loopbaanontwikkeling

13 oktober 2017

Delen
Loopbaanontwikkeling kan bijdragen aan de talentontwikkeling en professionalisering van uw medewerkers, verzuimreductie en aan teamontwikkeling. Maar hoe zorgt u voor een¬ goede loopbaanontwikkeling van uw medewerkers? Hoe doen andere scholen dat? Welke instrumenten gebruiken ze daarbij met welk effect? Welke kansen ziet u in uw eigen school(bestuur)? En wat heeft u daarbij nodig?
Tijdens deze themabijeenkomsten presenteren drie scholen in een korte pitch hun ervaringen op het gebied van loopbaanontwikkeling. Een aantal scholen heeft hun medewerkers loopbaanscans (test + gesprek) aangeboden. Zij hebben ervaren dat dit een goede start is, maar dat er meer nodig is om optimale effecten te bereiken. Het Professionaliseringsportaal-VO kan een goed vervolg zijn op de loopbaanscan. U krijgt een korte introductie op dit instrument, dat onlangs door Voion (in samenwerking met Focus en ORION) speciaal voor het voortgezet onderwijs is ontwikkeld.
Vervolgens krijgt u de mogelijkheid uw eigen ervaringen, ideeŽn en wensen te delen met de andere deelnemers.

Doelgroep

P&O-ers en directeuren

Programma

De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.45 uur met aansluitend een netwerkborrel.

14.00 ? 14.30 uur
Ontvangst met koffie en thee
14.30 ? 15.00 uur
Welkom en introductie
15.00 ? 15.15 uur
Yvonne Veenstra (personeelsfunctionaris, Meridiaan College), Julie Herrera (CoŲrdinator personeel en salarissen, OMO) en Petra de Vries (HR adviseur Quadraam) en Tanja Schmitt (HR beleidsadviseur, Quadraam) presenteren in een korte pitch hun ervaringen op het gebied van loopbaanontwikkeling.
Wat was het uitgangspunt?
Welke activiteiten hebben ze ondernomen?
Wat was het effect?
Welke wens is er voor de toekomst?
15.15 ? 15.30 uur
Pauze
15.30 - 16.30 uur
Rondetafelgesprekken
Hoe kan loopbaanontwikkeling of goed loopbaanbeleid bijdragen aan: professionalisering/talentontwikkeling, verzuimreductie en teamontwikkeling?
Welke kansen ziet u in uw eigen school(bestuur)?
Wat hebt u daarvoor nodig?
16.30 - 16.45 uur
Conclusie en afsluiting
16.45 uur
Start netwerkborrel

Locatie

Stadskasteel Oudaen, Utrecht

Aanmelden

Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier. Maximaal 25 deelnemers per bijeenkomst. Vol is vol!