Hogere Veiligheidskunde

Categorie Arbo en Veiligheid
Prijs € 1980,- tot € 3295
Regio

Er zijn 2 opleidingen gevonden gerelateerd aan Hogere Veiligheidskunde

Hogere Veiligheidskunde

Veiligheid staat tegenwoordig hoog in het vaandel binnen organisaties zoals de bouw, industrie, overheid, techniek en de vastgoedsector. Maar hoe kun je die veiligheid garanderen? Om deze reden zijn specialisten in het leven geroepen. Hogere veiligheidskunde, oftewel HVK, is een specialisme dat zich bezighoudt met arbeidsveiligheid en arbeidsomstandigheden. Als hogere veiligheidsdeskundige ben je verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer en de controle hiervan. Hogere veiligheidskunde is een breed vakgebied met vele subdisciplines zoals adviesfuncties, auditorfuncties, arbeidshygiëne en risicomanagement.

Inhoud

Bij de opleiding of cursus hogere veiligheidskunde (HVK) maak je kennis met de verschillende principes binnen het gebied van arbeidsveiligheid. Als student HVK’er leer je hoe je een waardevolle bijdrage levert aan een veilige werkomgeving. Dit is mogelijk op zowel uitvoerend als beleidsniveau. Een veiligheidsdeskundige heeft vaak een dienstverlenende of coördinerende adviesfunctie. Gedurende de opleiding Hogere Veiligheidskunde leer je eveneens je kritisch opstellen naar het management. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat werkgevers het veiligheidsplan voor werknemers waarborgen? Een HVK’er heeft expertise op het gebied van o.a. risicomanagement, industriële en organisatieveiligheid.

Relevantie

Ben je geïnteresseerd in de ontwikkelingen op het gebied van veiligheid? Dan is de opleiding hogere veiligheidskunde (HVK) misschien wel wat voor jou. HVK’ers hebben belangstelling voor wat er in de maatschappij gebeurt. Daarnaast beschikken ze over een inlevingsvermogen en leidinggevende competenties. Als hogere veiligheidsdeskundige dien je zowel zelfstandig als in een team te kunnen werken. Tot slot ben je communicatief en stressbestendig.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Beveiliging van gebouwen en terreinen IMF Academy (International Management Forum) 1980,-
  Afstandsleren / Zelfstudie
Predictive Profiling Diploma IMF Academy (International Management Forum) 3295,-
  Utrecht

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.