Medic First Aid ®

Categorie Arbo en Veiligheid
Prijs onbekend
Regio

Er is 1 opleiding gevonden gerelateerd aan Medic First Aid ®

Medic First Aid ®

Een cursus Medic First Aid ® is hetzelfde als een EHV- of EHBO-cursus, en ook de cursus Bedrijfshulpverlening (BHV) valt hieronder. In al deze cursussen leer je om als leek eerste hulp te bieden bij een ongeluk, zonodig totdat professionele hulpdiensten zijn gearriveerd om het over te nemen. In het geval van bedrijfshulpverlening kunnen personen uit de eigen organisatie, bij calamiteiten, deskundig optreden. Met hun opgedane kennis en vaardigheden kunnen bedrijfhulpverleners ook buiten de organisatie snel en vaardig optreden wanneer er een ongeval is.
Medic-first-aid
Volledige EHBO koffer

Inhoud

In elke Medic First Aid ®-cursus staan de belangrijkste levensreddende handelingen centraal. Hierbij kun je denken aan beademen, reanimeren, het warm houden van het slachtoffer en het stelpen van bloedingen. Daarnaast leer je hoe je kunt zorgen voor de veiligheid van omstanders en jezelf, hoe je het slachtoffer moet verplaatsen als dit nodig is, en hoe je op de juiste manier zorgt dat nooddiensten geďnformeerd worden.
Bij een BHV-cursus leer je tevens hoe je onder meer een ontruimingsplan kunt opstellen, wat de procedure is bij melding van een noodsituatie en hoe je een kleine brand kunt bestrijden.
Het is van belang om regelmatig een herhalingscursus te volgen, zodat kennis en vaardigheden bijgeschoold en getraind worden.

Relevantie

De cursus Medic First Aid is relevant voor iedereen die de juiste medische handelingen wil leren kennen voor het geval van een noodsituatie. De cursus is interessant voor iedereen om hulp te kunnen verlenen op momenten waarop dat telt, zoals ouders, leraren of andere mensen in het beroepsleven.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Basic life support en AED IMAG BV    
  In Company

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.