Mechatronica Bedrijfsopleidingen

Categorie Bouw en Techniek
Prijs € 1003,- tot € 2185
Regio

Er zijn 3 opleidingen gevonden gerelateerd aan Mechatronica

Mechatronica

Bij een opleiding Mechatronica leer je onder andere om bewegende systemen te maken. Denk bijvoorbeeld aan het nauwkeurig laten bewegen van een robot. Een opleiding Mechatronica leert je om mechatronische producten te ontwerpen, te bouwen en te programmeren. Belangrijke onderdelen tijdens de opleiding zijn elektronica en informatica.
De producten die je ontwerpt en bouwt kunnen onder meer toegepast worden als hulpmiddel in de zorg of als productiemachine in de industrie.
Iemand die de opleiding Mechatronica heeft afgerond is een mechatronicus. Zowel op mbo- als op hbo-niveau zijn er opleidingen beschikbaar. De overeenkomst tussen de twee niveaus is dat een mechatronicus altijd elektrotechniek, werktuigbouwkunde en technische informatie combineert bij het ontwerpen, bouwen, testen, installeren en afregelen van complexe systemen en machines. Op die manier maakt een mechatronicus ‘slimme’ producten. Voorbeelden van dit soort producten zijn een dvd-spelers, koffie- en snoepautomaten, autowasstraten, melkmachines en liften.
Omdat kennis groeit en gedeeld wordt, zijn afgestudeerden in de mechatronica in staat steeds slimmere apparaten te ontwikkelen. Steeds vaker zien we machines die helpen om zwaar werk lichter te maken of ons volledig het werk uit handen nemen. De invloed van mechatronica wordt steeds groter en het zal in de toekomst een steeds grotere rol spelen.
Mechatronica
Man werkt aan motor

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Digitaal ontwerpen, AUTOCAD 2D, avondcursus indien voldoende deelnemers Summa College 2185,-
  Eindhoven
Digitaal ontwerpen, INVENTOR avond indien voldoende deelnemers Summa College 1003,-
  Eindhoven
Digitaal ontwerpen, SOLID WORKS avond indien voldoende deelnemers Summa College 1006,-
  Eindhoven

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.