IT Architectuur Bedrijfsopleidingen

Categorie Software en ICT
Prijs € 2480,- tot € 13980
Regio

Er zijn 4 opleidingen gevonden gerelateerd aan IT Architectuur

IT Architectuur

IT architectuur, of ook wel ICT/digitale architectuur, is een vakgebied dat zich bezighoudt met het bouwen en onderhouden van informatievoorziening bij bedrijven of organisaties.
Een IT-architect is dus iemand die verantwoordelijk is voor het inzichtelijk houden van alle informatiestructuren. IT-architectuur is dan ook een breed terrein met veel subdisciplines zoals applicaties, bedrijfsprocessen, gegevens of de technische opbouw van software. Een IT-architect kan zowel geheel als gedeeltelijk verantwoordelijk zijn van de ICT voorzieningen. Daarom wordt er vaak onderscheid gemaakt in het type architectuur. Enkele voorbeelden zijn enterprise-architectuur, software-architectuur en service-georiënteerde architectuur.

Inhoud

Bij een opleiding IT-architectuur, maak je kennis met de verschillende principes op het terrein van informatievoorziening binnen bedrijven of organisaties. Zo leer je o.a. hoe je de opbouw van systeemstructuren in beeld brengt. Maar ook bestudeer je de samenhang tussen bijvoorbeeld bedrijfsprocessen, functionaliteit, applicaties of de gehele technische infrastructuur binnen het bedrijf. Hierbij maak je gebruik uit zogeheten modellen en architectuurprincipes. Studenten stellen dit op om informatie te beschrijven en informatiestromen te visualiseren. De principes worden gebruikt als richtlijnen om de implementatie en ontwikkeling te sturen. Een IT-architect houdt zich dus bezig met vraagstukken die in organisaties rondom de informatievoorziening spelen.

Relevantie

Ben je technisch aangelegd en heb je interesse in de ICT-wereld? Dan is de opleiding IT-architectuur misschien wel wat voor jou. Deze opleiding leidt je op tot een deskundig informatie-architect. Met een diploma ICT-architectuur kun je in zowel nationale als internationale bedrijven terecht. Tot slot is de kans op een baan in de ICT nog altijd hoog.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Business Intelligence en Business Analytics International Management Forum 3495,-
  Centraal in het land
CISM (Certified Information Security Manager) schriftelijke cursus International Management Forum 2480,-
  Thuisstudie
Data Warehousing en Data Management International Management Forum 3495,-
  Centraal in het land
Informatiemanagement en Bedrijfsvoering International Management Forum 13980,-
  Centraal in het land

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.