IT architectuur

Categorie Software en ICT
Prijs onbekend
Regio

Er zijn 0 opleidingen gevonden gerelateerd aan IT Architectuur

IT Architectuur

IT architectuur, of ook wel ICT/digitale architectuur, is een vakgebied dat zich bezighoudt met het bouwen en onderhouden van informatievoorziening bij bedrijven of organisaties.
Een IT-architect is dus iemand die verantwoordelijk is voor het inzichtelijk houden van alle informatiestructuren. IT-architectuur is dan ook een breed terrein met veel subdisciplines zoals applicaties, bedrijfsprocessen, gegevens of de technische opbouw van software. Een IT-architect kan zowel geheel als gedeeltelijk verantwoordelijk zijn van de ICT voorzieningen. Daarom wordt er vaak onderscheid gemaakt in het type architectuur. Enkele voorbeelden zijn enterprise-architectuur, software-architectuur en service-georiënteerde architectuur.

Inhoud

Bij een opleiding IT-architectuur, maak je kennis met de verschillende principes op het terrein van informatievoorziening binnen bedrijven of organisaties. Zo leer je o.a. hoe je de opbouw van systeemstructuren in beeld brengt. Maar ook bestudeer je de samenhang tussen bijvoorbeeld bedrijfsprocessen, functionaliteit, applicaties of de gehele technische infrastructuur binnen het bedrijf. Hierbij maak je gebruik uit zogeheten modellen en architectuurprincipes. Studenten stellen dit op om informatie te beschrijven en informatiestromen te visualiseren. De principes worden gebruikt als richtlijnen om de implementatie en ontwikkeling te sturen. Een IT-architect houdt zich dus bezig met vraagstukken die in organisaties rondom de informatievoorziening spelen.

Relevantie

Ben je technisch aangelegd en heb je interesse in de ICT-wereld? Dan is de opleiding IT-architectuur misschien wel wat voor jou. Jij wordt opgeleid tot deskundig informatie-architect. Met een diploma ICT-architectuur kun je in zowel nationale als internationale bedrijven terecht. Tot slot is de kans op een baan in de ICT nog altijd hoog.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.