Heftruckchauffeur

Categorie Transport en Logistiek
Prijs onbekend
Regio

Er zijn 2 opleidingen gevonden gerelateerd aan Heftruckchauffeur

Heftruckchauffeur

Een heftruck wordt gebruikt om zware spullen mee te vervoeren over meestal een korte afstand. Een heftruck is bijvoorbeeld enorm geschikt om vrachtwagens in en uit te laden. De persoon die in de heftruck rijdt is de heftruckchauffeur. Een heftruckchauffeur moet tijdens zijn werk goed op veiligheid van de omgeving letten, omdat er vaak meerdere mensen aan het werk zijn. Daarnaast is ook het eigen welzijn belangrijk.
Heftruckchauffeur
Heftruckchauffeur aan het werk

Inhoud

De cursussen voor heftruckchauffeur zijn onderverdeeld in trainingen voor het besturen van een vorkheftruck of van een reachtruck. Een reachtruck kan korter gemaakt worden dan een vorkheftruck, waardoor hij in smallere gangen gebruikt kan worden. Meestal wordt een reachtruck binnen gebruikt.
Omdat beide heftrucks op een andere wijze bediend moeten worden, is er verschil tussen een reachtruck- en heftruckcertificaat. Je leert bij beide trainingen hoe je zorgt voor de veiligheid van de omgeving, de lastbehandeling en natuurlijk leer je in de praktijk hoe je de heftruck moet besturen.

Relevantie

Curssen voor hetruck en heftrukchauffeur zijn geschikt en relevant voor iedereen die moet leren hoe een heftruck werkt. Dit kan binnen verschillende bedrijven erg nuttig zijn, bijvoorbeeld in de bouw. Binnen de logistiek is de cursus zeer geschikt en is een diploma / certifcaat om te besturen zeer handig om te hebben.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Opleidingen vorkheftruck en reachtruck IMAG BV    
  In Company, Meerdere locatie
Veiligheidstraining meeneemheftruck (kooiaap) IMAG BV    
  In Company

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.