Logistiek Management

Categorie Transport en Logistiek
Prijs onbekend
Regio

Er zijn 0 opleidingen gevonden gerelateerd aan Logistiek Management

Logistiek Management

Een op rolletjes lopend logistiek proces is voor veel bedrijven van essentieel belang. Logistiek management beslaat het in kaart brengen en beheersen van de goederen- als wel informatiestroom binnen een organisatie. Het logistieke proces begint bij de meeste bedrijven al op de productieafdeling waar de producten ontwikkeld worden. Vervolgens verplaatsen de producten zich over de verschillende afdelingen binnen het bedrijf om uiteindelijk per transport vervoerd te kunnen worden naar hun eindbestemming; de consument. Het is de taak van de logistiek manager om dit logistieke proces binnen de organisatie snel en soepel te laten verlopen tegen minimale kosten per product.

Inhoud

Deelnemers aan een opleiding of cursus logistiek management zullen kennismaken met de verschillende aspecten van het logistieke proces. Hierbij kun je denken aan goederenontvangst, goederenopslag, vervoer en transport, voorraadbeheer, planning en administratie. Door ervaren opleiders en voorbeelden uit de praktijk krijg je een goed beeld van het werkveld logistiek management. Zo word jij klaargestoomd voor een toekomstige functie als logistiek manager, logistiek teamleider, logistiek supervisor of manager transport en logistiek.

Relevantie

Na het afronden van een cursus of opleiding op het gebied van logistiek management kun je aan de slag bij allerlei soorten bedrijven met een logistieke afdeling. Voorbeelden hiervan zijn transportbedrijven, productiebedrijven, groothandels en distributiecentra.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.