Activiteitenbegeleiding

Categorie Zorg en Welzijn
Prijs onbekend
Regio

Er is 1 opleiding gevonden gerelateerd aan Activiteitenbegeleiding

Activiteitenbegeleiding

Als activiteitenbegeleider zorg je voor een plezierige invulling van een dag voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, ouderen of jongeren. De activiteiten worden bijna altijd ingezet om een ander, achterliggend doel te bereiken. Deze doelen bestaan uit ontspanning, mensen een plezierige ervaring bieden of een dagritme verzorgen.
Deze activiteiten kunnen van alles zijn, bijvoorbeeld een dagje naar het strand of een museum, maar ook eenvoudige activiteiten zoals spelletjes of een knutselmiddag. Als activiteitenbegeleider werk je voornamelijk in verzorgingstehuizen of (jeugd)instellingen.
Activiteitenbegeleiding
Vier jongeren spelen tafelvoetbal

Inhoud

Bij een opleiding tot activiteitenbegeleider leer je alles over de doelgroepen waar je mee gaat werken. Je leert alle sociale aspecten die erbij komen kijken, maar de nadruk ligt vooral op het methodisch handelen omdat activiteitenbegeleiding steeds meer in wordt gezet met een achterliggend doel. Daarnaast leer je om vooral bij de ouderenbegeleiding ook praktische zaken, zoals het verschonen en wassen van ouderen.

Relevantie

De opleiding activiteitenbegeleiding is geschikt voor mensen die sociaal, geduldig en zorgzaam zijn. Voel jij je aangesproken? Schrijf je dan snel in voor één van de onderstaande opleidingen!

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Vraaggericht werken Rijn IJssel    
  Arnhem

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.