Arbocoördinator cursussen en trainingen

Categorie Arbo en Veiligheid
Prijs € 350,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Arbo coordinator

Cursus Arbocoördinator

Een arbocoördinator houdt zich bezig met de veiligheid en gezondheid op de werkvloer. Een andere naam voor deze medewerker is ‘preventiemedewerker’. Het belangrijkste wat deze medewerker doet, en waar hij of zij verantwoordelijk voor is, is het coördineren en bewaken van het arbobeleid, de gezondheid en de dagelijkse veiligheid binnen een bedrijf. Dit geldt voor alle soorten bedrijven, of dit nu een laboratorium, kantoor of fabriek is.
Omdat de preventiemedewerker zich bezighoudt met de veiligheid en gezondheid op de werkvloer, moet hij of zij kennis hebben van de arborisico’s binnen het bedrijf en van de Arbowet. Deze wetgeving verandert regelmatig, waardoor het belangrijk is dat de medewerker op de hoogte is en blijft van de ontwikkelingen. Ook is deze medewerker het aanspreekpunt voor vragen over gezondheid en veiligheid, bewaakt hij of zij het juiste gebruik van beschermingsmiddelen en geeft hij of zij voorlichting over risico’s.
Arbo Coordinator
Arbo coordinator aan het inspecteren

Wat doet een arbocoördinator?

Binnen elk bedrijf moet er een werknemer zijn die aangesteld is om de werkgever te ondersteunen bij de arbodienstverlening. In bedrijven van vijfentwintig werknemers of minder kan de werkgever zelf de preventiemedewerker zijn. Een cursus Preventiemedewerker is geschikt voor alle medewerkers die de functie van preventiemedewerker of arbocoördinator (gaan) uitvoeren. Na afloop van de cursus kan de medewerker onder meer oplossingen en adviezen geven over preventie, eenvoudige Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) uitvoeren, voorlichting geven over veilig en gezond werken en ongevallen registreren en onderzoeken.

Voor wie is een opleiding tot arbocoördinator bedoeld?

Een opleiding tot arbocoördinator is interessant voor iedereen die zich binnen de arbotaken breder inzetbaar wil maken. Het doel is om voldoende vaardigheden en kennis op te doen die in de praktijk bij de eigen organisatie ingezet kan worden.
Als je op dit moment of binnenkort binnen je bedrijf een rol op het gebied van arbo en veiligheid vervult, dan kunnen deze cursussen en trainingen wellicht iets voor je zijn.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Vakbekwaamheid Vorkheftruck (CCV N51) V-Tas 350,-
  Arendonk, Bladel, Susteren of op locatie

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.