Pedicure

Categorie Beauty en Mode
Prijs € 1097,- tot € 1547
Regio

Er zijn 2 cursussen gevonden gerelateerd aan Pedicure in de regio Limburg

Pedicure

Pedicure is een verzorgend beroep. Op basis van uw kennis en vaardigheden helpt u mensen bij het oplossen van hun voetkwalen en het goed verzorgen van hun voeten. Dit kan in een eigen praktijk, of in dienst van een salon of een medische organisatie. In dat laatste geval bezoekt u uw cliŽnten ook wel eens thuis.
Pedicure
Pedicure die een voetmassage geeft

Inhoud

In de cursus Pedicure, ook wel voetverzorging genoemd, leert u goed luisteren en kijken naar de klachten en wensen van uw cliŽnt. Samen met u cliŽnt bepaalt u welke behandeling u vervolgens bij hem of haar uitvoert. Het kan gaan om relatief simpele behandelingen zoals nagels knippen en lakken. Ook kan het wat complexer zijn, denk aan ingegroeide nagels behandelen, of likdoorns verwijderen.
U leert alles over de anatomie en verzorging van de voet, huid en nagels en de mogelijke behandelingen. Ook leert u hygiŽnisch te werk gaan en wat er allemaal voor nodig is om een eigen praktijk te kunnen runnen. Zijn de klachten van uw cliŽnt dusdanig dat een doorverwijzing naar een medisch specialist noodzakelijk is? Je leert hoe je mensen door kunt sturen met klachen die niet in het werkveld van de (cosmetische) pedicure liggen. Er is namelijk een onderscheid tussen medisch of cosmetisch pedicure. U kunt zich in een van de twee specialiseren, maar ook voor beide richtingen gaan.

Relevantie

De opleiding pedicure is geschikt als u zelfstandig of in loondienst wilt werken als pedicure of voetverzorger. Als u al werkt in de uiterlijke verzorging, bijvoorbeeld als schoonheidsspecialiste, verrijkt u uw dienstenaanbod met deze opleiding.

Informatie aanvragen

Selecteer ťťn of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
opleiding Medisch Pedicure Branchediploma NHA Thuisstudies 1547,-
 
opleiding Pedicure Branchediploma (Voetverzorging) NHA Thuisstudies 1097,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.