Allround Timmerman

Categorie Bouw en Techniek
Prijs € 314,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Allround Timmerman

Allround Timmerman

Als allround timmerman ben je een vakman die aan houtbewerking doet. Je kunt ingezet worden voor verschillende klussen, in de sector burger- en utiliteitsbouw. Vaak werk je in kleine ploegen en ben je verantwoordelijk voor je eigen werk. Als timmerman kun je zowel bij kleine, als bij middelgrote of grote bouwbedrijven terecht.

In de bouw verricht een timmerman onderhoud of nieuwbouwwerkzaamheden aan onder meer houten vloeren, dakconstructies en kozijnen. Een timmerman kan ook werkzaam zijn in de meubelmakerij. Dikwijls worden hier maatproducten gemaakt. Vroeger werkten veel timmerlieden aan schepen. Ze bouwden de schepen van hout en tijdens de reis van het schip ging de scheepstimmerman mee om eventuele schade te verhelpen. Nog steeds zijn er vaklieden die het ambacht van timmerman uitvoeren in de Nederlandse jachtbouw.

Als timmerman is het uiterst belangrijk om oog te hebben voor veiligheid, en zul je verantwoordelijk moeten kunnen omgaan met procedures en instructies. Je zult veel in teamverband moeten werken en als team verantwoordelijkheid dragen.

Inhoud

Op diverse scholen kun je een opleiding Houtbewerking of Allround Timmerman volgen. Daarnaast zijn er cursussen die je de mogelijkheid geven om je te specialiseren in de verschillende onderdelen van het timmeren. Zo kun je je bekwamen in het banktimmeren, het machinaal houtbewerken of je richten op, in het bijzonder, ramen of deuren.

Relevantie

De cursus is interessant voor iedereen met twee handige handen en daarnaast een interesse heeft in het werken met hout. Iets maken met je handen is voor jou een van de mooiste dingen en deze cursus biedt de mogelijkheid de vaardigheden op het houtbewerkingsgebied verder uit te breiden.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
cursus Houtbewerking NHA Thuisstudies 314,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.