3D ontwerpen

Categorie Grafimedia
Prijs € 350,- tot € 975
Regio

Er zijn 3 cursussen gevonden gerelateerd aan 3D ontwerpen

3D ontwerpen

3D is een afkorting van het woord driedimensionaal. Driedimensionaal wil zeggen dat je in een afbeelding of voorwerp de lengte, diepte en hoogte kan onderscheiden. Als 3D-ontwerper ben je bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van ideeën voor bijvoorbeeld reclame-uitingen, voertuigen, of andere nog te realiseren (bouw) projecten. De ontwerper zorgt voor een realistische visualisatie van hoe een idee of ontwerp er in het echte leven uit zou kunnen zien. Dit heeft als grootste voordeel dat er van tevoren gekeken kan worden naar hoe iets eruit moet komen te zien. Hierdoor is het aannemelijk dat er minder fouten worden gemaakt bij de daadwerkelijke realisatie van het ontwerp.
3D ontwerpen
3D design

Inhoud

In de cursus 3D ontwerpen zullen deelnemers kennismaken met het grote scala mogelijkheden dat 3D ontwerpen omvat. Zo zijn er verscheidene programma’s waarmee een 3D ontwerper leert werken, zoals AutoCAD en SketchUp. Als beginner zul je eerst de basisvaardigheden moeten leren, om hier vervolgens op voort te borduren.
Om je de kennis en de kunde van het 3D ontwerpen eigen te maken is het van groot belang om veel te oefenen met diverse programma’s. Je leert vooral vanuit de praktijk. Aan het einde van de cursus ben je in staat (simpele) animaties en tekeningen te maken die geschikt zijn voor diverse doeleinden.

Relevantie

De cursus 3D ontwerpen is bedoeld voor personen die op een verfrissende en moderne manier hun creativiteit op het gebied van ontwerpen willen uiten. Het is tevens een interessante cursus om te volgen, gezien de technologische ontwikkelen die plaatsvinden op het gebied van 3D printen.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
2D + 3D-tekenen met AutoCAD voor de HMI-branche Summa College 975,-
  Veldhoven
3D-printen in het onderwijs basis Summa College 350,-
  Eindhoven
3D-printen in het onderwijs expert Summa College 350,-
  Eindhoven

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.