Cursus & Training HR manager

Categorie Management en Beleid
Prijs € 238,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan HR manager

Onderwerp

Een HR-manager of humanresourcesmanager staat aan het hoofd van de humanresourcesafdeling van een organisatie. Humanresourcesmanagement wordt ook vaak personeelsbeleid of “personeelszaken” genoemd. HR-management veronderstelt een langetermijnvisie op het gebied van personeelsbeleid. Het is de taak van de humanresourcesmanager om ervoor te zorgen dat de organisatie over voldoende geschoold en gemotiveerd personeel beschikt. De HR-manager moet onder meer zorgen voor werving en selectie van personeel, het opstellen van functieprofielen en de beschikbaarheid van opleidingsplannen. Hij of zij ziet erop toe dat er met elk personeelslid regelmatig een beoordelingsgesprek wordt gevoerd.

Een HR-manager moet er tevens voor zorgen dat alle procedures van de personeelsadministratie gerespecteerd worden, zoals verlofregelingen, salaris, ziekte, ontslag enzovoorts. Hij of zij staat bovendien in voor het contact met de vakbonden. Bij gedwongen ontslagen regelt de HR-manager exitgesprekken en eventuele outplacementregelingen.

Inhoud

Een deelnemer aan een cursus HR-manager leert in de eerste plaats wat de functie is van HR-management in een organisatie. De cursist leert de verschillende aspecten kennen van personeelsadministratie, waaronder de wetgeving over arbeidsvoorwaarden, ziekteregelingen, pensioen, ontslag en dergelijke. In een opleiding HR-manager wordt ook dieper ingegaan op onderwerpen zoals loopbaanontwikkeling, het voeren van beoordelingsgesprekken en het regelen van werving en selectie.

De cursist leert de behoefte aan voortdurende opleiding en bijscholing van personeel kennen. Tevens wordt het belang van het ontwikkelen en het ontdekken van de talenten van werknemers besproken. Tenslotte gaat een cursus HR-manager in op het ontwikkelen van een effectief personeelsbeleid en het belang hiervan voor het bedrijf.

Relevantie

Een cursus HR-manager is aangewezen voor personen die zich geroepen voelen om een loopbaan uit te bouwen op het gebied van personeelsbeleid in een organisatie. Ook voor werknemers die reeds werkzaam zijn in de personeelsadministratie en willen doorgroeien naar de functie van HR-manager, is deze cursus een aanrader.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Cyber Security for Executive Management Live Online Training Course IT Governance 238,-  
  Live Online

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.