Opleiding Leraar/Lerares

Categorie Onderwijs
Prijs € 5148,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Lerarenopleiding

Onderwerp

Het beroep van leraar is erg breed en afwisselend. Als leraar draag je kennis en vaardigheden over aan de leerlingen. Je geeft leiding aan de groep en hebt de taak om leerlingen te helpen wanneer zij bijvoorbeeld een probleem hebben. Als docent dien je daarom over goede sociale vaardigheden te beschikken. Je moet de lesstof goed kunnen uitleggen en affiniteit hebben met de doelgroep.
Schoollokaal
Juf beoordeelt werkstuk van een leerling

Inhoud

Wanneer je een lerarenopleiding gaat volgen kun je je specialiseren in een vakgebied of kies je ervoor om les te gaan geven op de basisschool. Tijdens de opleiding ontwikkel je professionele vaardigheden om vakkennis over te kunnen dragen voor de klas. Je leert over verschillende didactische werkvormen, pedagogiek en opvoedkunde. Op basis hiervan ga je je eigen visie op het vakgebied verder ontwikkelen. De opleiding is praktijkgericht en vanaf het eerste jaar krijg je praktijkopdrachten. Je leert onderwijsactiviteiten voorbereiden, uitvoeren en evalueren.

Relevantie

Vind je het leuk om anderen te helpen met hun ontwikkeling en het opbouwen van een toekomst? Dan is de lerarenopleiding wellicht iets voor jou. De opleiding is bedoeld voor iedereen met een passie voor lesgeven. Als leraar kun je gaan werken in het basis-, voortgezet- of beroepsonderwijs. Ook kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld leerlingenbegeleider te worden of educatief medewerker bij een huiswerkinstituut. Daarnaast kan je buiten het onderwijs aan de slag gaan als docent in het bedrijfsleven.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Onderwijsassistent Capabel Onderwijs 5148,-
  Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.