Taalkunde Cursussen & Trainingen

Categorie Talen
Prijs € 1990,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Taalkunde

Taalkunde

Taalkunde, of ook wel de taalwetenschap of linguïstiek genoemd, is de wetenschap van talen. Taalkundig onderzoek richt zich op het beschrijven van talen zoals ze zijn, oftewel hoe mensen taal gebruiken. Er vallen veel verschillende disciplines onder taalkunde, zoals de semantiek, de pragmatiek, lexicologie en stilistiek.

Inhoud

Deelnemers aan een cursus of opleiding taalkunde maken kennis met alle aspecten van taal. Je leert niet alleen spelling, interpunctie, structuur en stijl, maar ook hoe je teksten het beste kunt samenvatten, of analyseren. Je zal ook je schrijfvaardigheid verbeteren door middel van het schrijven van een betoog of een zakelijke brief. Naast deze schrijfvaardigheden leer je ook je mondelinge taalvaardigheid verbeteren, onder andere door middel van verschillende presentatietechnieken.

Relevantie

De cursus taalkunde is uitermate geschikt voor iedereen die de ambitie heeft om meer te weten te komen over taal. Na de cursus heb je je kennis op het gebied van de Nederlandse taal verbreed.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Post Bachelor Taalspecialist Onderwijsinstelling 1990,-
  Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.