Gedistilleerd brevet
Gedistilleerd brevet is een cursus die zich focust op alcoholische dranken zoals wijn. Het is een vak waarbij theorie en praktijk samen komt en waar bijvoorbeeld verschillende distillatieprocessen van drank naar voren komen. Wanneer gedistilleerde dranken genoemd worden, zijn dit bijvoorbeeld jenever, moutwijn of verschillende likeuren. Gedistilleerde alcohol heeft een alcoholpercentage van minimaal 15%, waarbij de alcohol is verkregen door destillatie.
Wat houdt de cursus Gedistilleerd brevet in?
Tijdens de cursus gedistilleerd brevet zijn er verschillende theoretische en praktische kanten van het vak die je leert kennen. Hierbij kun je denken aan de basis ‘materialen’ die verwerkt worden zoals de stoffen, fruitsoorten en andere dingen die je tegen komt. De verschillende bestandsdelen die sommige dranken nodig hebben worden uitgebreid behandeld en bij veel cursussen zul jij leren proeven.
Voor wie is de cursus geschikt?
Deze cursus is relevant voor iedere horeca ondernemer, medewerkers van slijterijen en mensen die zich willen verdiepen in de wereld van gedistilleerde producten.