Wijncursus

Categorie Voeding
Prijs € 299,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Wijncursus

Wijncursus

Als sommelier, ook wel bekend als wijnkelner of wijnober, ben je gespecialiseerd in wijn. Je geeft de klanten van je restaurant suggesties over welke wijn bij het gerecht past. Dit doe je op basis van de ingrediënten en afkomst van de wijn. Ook ben je in staat om de wijnkaart, die je zelf hebt samengesteld, toe te lichten. Hiervoor beschik je over een uitmuntende kennis op het gebied van wijnen over de hele wereld.

Inhoud

Een wijncursus bestaat uit verschillende onderdelen, te beginnen met theorie. Denk hierbij aan de geschiedenis van de wijnbouw, verschillende druivensoorten en de rol van het klimaat. Zoals jij als wijnkenner weet zijn er veel verschillende wijngebieden en deze kennen allemaal hun karakteristieken. Naast de geschiedenis bestaat er ook wetgeving rondom wijninkoop. Je leert te herkennen welke wijnen bij welke gerechten passen. Uiteindelijk ben je in staat om je eigen wijnkaart samen te stellen. Tot slot is er het leukste onderdeel: het proeven van de wijnen. Je moet natuurlijk weten waar je het over hebt!

Relevantie

De wijncursus is geschikt voor iedereen die zijn wijnkennis wil opschroeven tot op professioneel niveau – zowel voor je hobby als beroep. De functie van wijnober kan een specialisatie zijn naast je functie als restaurantmedewerker. Ook als amateur wijnliefhebber is de wijncursus geschikt.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Wijnbrevet NHA Thuisstudies 299,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.