Ouderenzorg

Categorie Zorg en Welzijn
Prijs € 4750,- tot € 6005
Regio

Er zijn 3 cursussen gevonden gerelateerd aan Ouderenzorg

Ouderenzorg

Door de vergrijzing neemt het aantal zorgvragen en de complexiteit hiervan toe. Ouderen zijn kwetsbaar en krijgen naarmate ze ouder worden steeds meer klachten, waardoor er een behoefte is ontstaan aan verpleegkundige ondersteuning binnen huisartspraktijken en instellingen voor ouderenzorg. Veel voorkomende klachten en gebreken zijn bijvoorbeeld geheugenverlies, eenzaamheid en slecht zien en horen.
Deze zogeheten ouderenzorg is bedoeld om ondersteuning te bieden aan mensen die bij het ouder worden steeds meer last krijgen van aandoeningen, zowel fysiek als emotioneel. Meestal gaat het om meerdere en gecombineerde ziekten en stoornissen, waardoor de kwaliteit van het leven negatief benvloed wordt. Belangrijk is dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen functioneren. Wanneer dit niet meer gaat, kan gekozen worden voor een bejaarden-, verzorgings- of verpleeghuis.
Verzorgende
Oudere vrouw krijgt haar medicijn

Inhoud

Een verpleegkundige in de ouderenzorg moet specialistische zorg aan ouderen kunnen verlenen. Dit begint bij de eerste opvang van klachten en symptomen die samenhangen met eventuele ziektes en de afhandeling van deze klachten. Er is behoefte aan personen die een verbinding vormen tussen zorgvragers en hun omgeving, artsen en verpleegkundigen. Dit is bijvoorbeeld de taak van een praktijkverpleegkundige ouderenzorg.

Relevantie

De cursus ouderenzorg is relevant voor iedere werknemer die in contact staat met deze doelgroep binnen de zorg. De cursus is ook een goede manier om zich te verdiepen in de problematiek en omgang die deze doelgroep vergt en is een goede ontwikkeling voor iedere hulpverlener.

Informatie aanvragen

Selecteer n of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Begeleider gehandicaptenzorg niveau 3 Profit opleidingen 4750,-
  Amstelveen, Arnhem, Assen, Den Bosch, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Zwolle
Begeleider specifieke doelgroepen niveau 3 Profit opleidingen 4750,-
  Amstelveen, De Bilt, Zwolle
Thuisbegeleider niveau 4 Profit opleidingen 6005,-
  Amsterdam/Amstelveen, Arnhem, Assen, Den Bosch, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht/Nieuwegein, Zwolle.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.