Stervensbegeleiding

Categorie Zorg en Welzijn
Prijs € 559,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Stervensbegeleiding

Waarom stervensbegeleiding zo belangrijk is

Dat sterven bij het leven hoort weten we allemaal. Toch is een sterfgeval heel confronterend als het gaat om een vriend of familielid. Op zo’n moment wordt duidelijk hoe belangrijk goede begeleiding tijdens deze laatste levensfase is. Stervensbegeleiding geeft je ondersteuning bij deze levensfase. Begeleiders begeleiden stervende personen, maar ook na het overleiden zijn ze er om de nabestaande te (onder)steunen.

Wat houdt een cursus Stervensbegeleiding in?

Tijdens een cursus stervensbegeleiding leer je dus hoe je het beste steun kunt bieden aan mensen in de laatste levensfase. Je leert onder anderen stervende personen begeleiden, verzorgen en je leert hoe je hebt beste met hen kan communiceren. Verder zul je je verdiepen in verschillende culturen en religies. Dit speelt vaak een grote rol bij het sterven en elk geloof gaat anders om met gebruiken en rituelen. Zo kun jij elk persoon passende begeleiding geven.

Is een cursus Stervensbegeleiding geschikt voor jou?

Een cursus stervensbegeleiding is voor iedereen die graag voor hun naasten wil zorgen in deze onvermijdelijke maar moeilijke tijd. Ook voor mensen die graag hun eigen bedrijf willen starten is een cursus stervensbegeleiding een goede start.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Stervensbegeleiding NHA Thuisstudies 559,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.