Zorg voor Chronisch Zieken

Categorie Zorg en Welzijn
Prijs € 6005,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Zorg voor Chronisch Zieken

Zorg voor Chronisch Zieken

Een chronische ziekte is een ziekte waarbij geen uitzicht is op volledig herstel en met een relatief lange ziekteduur. Ook moeten mensen met een chronische ziekte langdurig een beroep doen op zorg. Verschillende aandoeningen kunnen de term ‘chronische ziekte’ krijgen. Afhankelijk van de aard van de ziekte en het ziektebeloop zijn er vier typen chronische ziekten:
- Levensbedreigende ziekten als kanker en beroerte.
- Aandoeningen die tot periodiek terugkerende klachten leiden, zoals astma en epilepsie.
- Aandoeningen die verslechteren en invaliderend van aard zijn, zoals artritis.
- Chronische psychische stoornissen.

Mensen met een chronische aandoening hebben vaak zorg nodig van verschillende zorgaanbieders. Om het voor de patiënt makkelijker te maken kiezen zorgverleners steeds vaker voor een gezamenlijke aanpak waarbij de patiënt één aanspreekpunt heeft. Een ander voordeel is dat de zorg goedkoper wordt wanneer zorgverleners hun activiteiten op elkaar afstemmen, daarnaast is er dan minder kans op complicaties.
Verzorgende chronisch zieken
Vrouw krijgt medicijn van een verpleegkundige

Inhoud

Een chronisch zieke krijgt vaak de tip om zelf ook in actie te komen, zodat hij of zij zelf de regie over het leven houdt. Ook als zieke is het goed om je te verdiepen in complicaties, bijvoorbeeld door het volgen van cursussen. Met het aanspreekpunt, zoals de huisarts, wordt een behandelplan opgesteld waarin precies staat welke zorg door welke zorgverlener wordt aangeboden.
Ben je werkzaam in de zorg, dan zul je in je werk veel te maken hebben met chronisch zieke mensen. Als huisarts, praktijkverpleegkundige of verpleegkundig specialist zul je daarom op de hoogte moeten blijven van de ontwikkelingen rondom de zorg voor chronisch zieken. Door middel van een cursus kun je je bijscholen of specialiseren.

Relevantie

Een cursus zorg voor chronisch zieken kan voor verschillende mensen relevant zijn. De cursus kan relevant zijn voor mensen die binnen de zorg werken of mensen die op persoonlijk gebied te maken krijgen met chronisch zieke personen.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Thuisbegeleider niveau 4 Profit opleidingen 6005,-
  Amsterdam/Amstelveen, Arnhem, Assen, Den Bosch, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht/Nieuwegein, Zwolle.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.