Bedrijfsvoorlichter Agrarisch Bedrijf

Waar werk je?

Als bedrijfsvoorlichter agrarisch bedrijf ben je in dienst van een landbouworganisatie en geef je voorlichting op de diverse locaties. Dit kan bijvoorbeeld zijn op een boerenbedrijf of in een cursusruimte. Je hebt contact met landbouwers, veetelers en tuinders.

Wat doe je?

Als bedrijfsvoorlichter agrarisch bedrijf heb je de taak om ondernemers in de landbouwsector voor te lichten over de laatste technische ontwikkelingen en veranderingen in regelgeving in de agrarische sector. Het doel is het ondersteunen van boeren bij het ontwikkelen van een moderne landbouw en het competentief houden van de nederlandse landbouwsector. Een bedrijfsvoorlichter agrarisch bedrijf helpt ook bij een soepele implementatie van nieuw landbouwbeleid. Je beantwoordt vragen over de regelgeving en doet navraag bij kennisinstituten en overheidsorganisaties. Naast het geven van voorlichting stel je als bedrijfsvoorlichter agrarisch bedrijf zelf het cursusmateriaal samen, onderhoud je agrarisch gerelateerde websites bij, doe je bedrijfsbezoeken en stel je rapporten op.

Wat moet je kunnen?

Uiteraard moet een bedrijfsvoorlichter agrarisch bedrijf affiniteit hebben met de landbouwsector. Je bent sterk in presenteren en het uitzoeken en overbrengen van informatie. Een bedrijfsvoorlichter agrarisch bedrijf kan goed luisteren en overtuigend advies geven.

Wat kun je verdienen?

Van dit beroep zijn geen standaard salaris gegevens bekend. Het salaris is erg afhankelijk van de branche of sector waarin je werkt.