Projectleider afbouw en onderhoud

Waar werk je?

Als projectleider afbouw en onderhoud werk je meestal op kantoor, ook ben je regelmatig op de bouwplaats aanwezig om medewerkers aan te sturen. In sommige gevallen ben je bij een klant om opdrachten binnen te halen. Je kunt aan de slag in de bouw, renovatie, onderhoud, en verbouw. Denk hierbij aan: (grotere) schilder- en onderhoudsbedrijven en vastgoedbedrijven, woningbouwverenigingen, of projectontwikkelingbureaus.

Wat doe je?

Je werkt samen met leveranciers, onderaannemers, personeel en opdrachtgevers. De projectleider afbouw en onderhoud is verantwoordelijk voor het plan, of ontwerp van het project. Je bent ook degene die een begroting opstelt en deze overlegt met de opdrachtgever. Je geeft advies over verf, materialen en hoe het er straks uit moet komen te zien. Na het overleg met de opdrachtgever maak je een offerte en biedt deze aan. Indien de opdrachtgever akkoord is begin je met de voorbereidingen. Tijdens de uitvoering zorg jij ervoor dat medewerkers worden aangestuurd. Je bewaakt het voortgangsproces en Indien nodig stel je de begroting en planning bij. Als het project is afgelopen behandel je eventuele klachten en coördineer je de nazorg.

Wat moet je kunnen?

Een projectleider afbouw en onderhoud moet leiding kunnen geven. Je bent een ondernemend type en wacht niet af, maar gaat er juist op af. Je bent flexibel en kunt met veel verschillende mensen opschieten. Je beschikt over een goede vakkennis en hebt affiniteit met de bouw. Op ICT-gebied kun je omgaan met programma’s over meten, tekenen en visualiseren. Ten slotte weet je je bedrijf goed te presenteren en vind je service belangrijk.