Financial Controller

Waar werk je?

De Financial Controller is onmisbaar op de financiŽle afdelingen van bedrijven, organisaties en instanties. Je werkt nauw samen met de directie en geeft leiding aan een team van medewerkers.

Wat doe je?

De boekhouding is jouw ding. Letterlijk, want als Financial Controller ben jij hiervoor verantwoordelijk. Ook de andere geldzaken binnen het bedrijf van je werkgever vallen onder jouw supervisie. Je analyseert bedrijfsrisico's en maakt investeringsanalyses en jaarrekeningen . Naar aanleiding daarvan adviseer je de directie en heb je dus een flinke vinger in de pap voor wat betreft het financiŽle beleid. Je zorgt ervoor dat de geldhuishouding helemaal op orde is en dat ook blijft in de toekomst.

Wat moet je kunnen?

Een Financial Controller moet kunnen omgaan met druk en verantwoordelijkheid. Dat wordt een stuk makkelijker als je weet waarover je het hebt en zeker bent over het advies dat je geeft. Kennis van en affiniteit met geldzaken is daarbij onmisbaar. Je houdt de ontwikkelingen van de markt goed in de gaten. Integriteit is heel belangrijk, want geldzaken zijn altijd privť en dat houd je ook zo. In het contact met directie, afdelingshoofden, banken en overige partijen blink jij uit in goede omgangsvormen en perfecte communicatie. Omdat het bij cijfers neerkomt op punten en komma's, ben je gewend zeer nauwkeurig te werken.

Financial Controller is de perfecte baan als je niet terugschrikt voor verantwoordelijkheid en affiniteit hebt met cijfers en financiŽn.