Dierenartsbezoeker

Waar werk je?

Als dierenartsbezoeker is een zelfstandig beroep. Je bent in dienst van een diergeneesmiddelenfabrikant en werkt als vertegenwoordiger van diergeneesmiddelen, apparatuur of hulpmiddelen. Je bent veel onderweg om, de naam zegt het al, bezoeken af te leggen aan dierenartsen. Meestal heb je een bepaalde regio als werkterrein, maar het kan ook voorkomen dat je door het hele land reist. Af en toe ben je op de zaak, bijvoorbeeld voor overleg, een verkooptraining, of administratieve zaken.

Wat doe je?

Je bezoekt de klanten en probeert daar je producten te verkopen. Dit doe je onder meer door een presentatie of demonstratie te geven. Als de klant een geneesmiddel of iets dergelijks wil kopen, maak je een offerte. Na eventuele prijsonderhandeling, stel je het koopcontract op en zorgt, als dat nodig is, voor de levering. Daarnaast houd je ook contact met de klanten over producten die zij al van je af nemen. Je handelt eventuele klachten af, geeft informatie enzovoort. Ten slotte heb je ook de taak om nieuwe klanten binnen te halen. Hiervoor neem je contact op met potentiŽle klanten en probeert hen over te halen om.

Wat moet je kunnen?

Je moet in ieder geval communicatief zeer sterk in je schoenen staan. In dit werk draait het namelijk vooral om de mondelinge communicatie. Daarnaast moet je goed kunnen luisteren, zodat je op de juiste manier kunt inspelen op de wensen van de klant. Uiteraard beschik je over alle benodigde kennis van de producten die je verkoopt. Ten slotte zorg je ervoor dat je de ontwikkelingen in de markt nauwgezet bijhoudt.

Wat kun je verdienen?

Van dit beroep zijn geen standaard salaris gegevens bekend. Het salaris is erg afhankelijk van de branche of sector waarin je werkt.

Verwante beroepen

  • Artsenbezoeker