ICT-Specialist

Waar werk je?

De ICT-Specialist werkt bij bedrijven die behoefte hebben aan informatie- en communicatietechnologie (ICT). PotentiŽle werkgevers zijn softwarebedrijven, (grote) ondernemingen, ICT-ontwikkelaars en ICT-beheerders. Softwarebedrijven detacheren je vaak bij opdrachtgevers. Ben je in vaste dienst bij een bedrijf, dan kom je meestal terecht in projectgroepen. Op jouw werkplek bevinden zich in ieder geval altijd computers. Je werkt zowel in teamverband als individueel.

Wat doe je?

Wat een ICT-Specialist precies doet, hangt af van zijn of haar expertise. Heel algemeen beschreven geef je advies en ondersteuning bij ICT. Je bent betrokken bij het bedenken, ontwikkelen en testen van ICT-technieken en toepassingen. Je zorgt dat de ICT-oplossing aansluit op de wensen van de opdrachtgever. Je bent daarbij verantwoordelijk voor advies en rapportage aan de projectleider of de directie.

Wat moet je kunnen?

De ontwikkelingen binnen de ICT gaan snel. Als ICT-Specialist zul je deze ontwikkelingen dan ook op de voet moeten volgen door bijvoorbeeld naar seminars en congressen te gaan. Je bent nooit uitgeleerd! Je kunt prima alleen en in teamverband functioneren. Je kunt goed overweg met computers en vindt het niet erg om een zittend beroep te hebben. Je hebt bedrijfskundig inzicht en bent in staat om de wensen van de opdrachtgever te vertalen naar een ICT-oplossing op maat.

Heb je feeling voor computers en lijkt het je leuk om bedrijven te helpen met ICT-oplossingen, dan is ICT-Specialist de baan voor jou.

Wat kun je verdienen?

Van dit beroep zijn geen standaard salaris gegevens bekend. Het salaris is erg afhankelijk van de branche of sector waarin je werkt.

Verwante beroepen

  • ICT-architect
  • ICT-ontwikkelaar
  • ICT-tester