Intercedent: Ervaringsverhalen - Coach

Terug naar het overzicht

Als men denkt aan het beroep coach, denkt men al vaak aan heel veel verschillende soorten beroepen. Om het duidelijkheid te geven, ik ben coach in het re-integratiewezen. Mijn baan is er eentje die voornamelijk in de freelancesector thuishoort. Naast het beroep van coach heb ik ook een vaste aanstelling als HR-adviseur. Deze beroepen liggen qua praktijk en theorie wel dicht bij elkaar eigenlijk.

Mijn coaching werkzaamheden zijn echter wel verschillend, je hebt te maken met een ander soort mens tijdens je werk. Waar HR meer advies is, is coaching meer aansturing. Terugkomend op coaching, mijn werkzaamheden hebben veel te doen met het verder helpen en ondersteunen van cliënten. Het is dus belangrijk om zowel de werknemer (cliënt) als de werkgever te beluisteren om zo de informatie en de wensen helder en op een lijn te krijgen.

Ik probeer de cliënt vaak zelf tot een oplossing te laten komen, zodat hij of zij zelf nadenkt over de onderwerpen. Echter help ik waar dat nodig is, het is ook een band van vertrouwen die je op moet bouwen. Al met al vind ik het beroep van coach een goede keuze, ook mede door de affiniteit die het met mijn andere beroep heeft.