Multimediavormgever

Waar werk je?

Jouw werkplek als Multimediavormgever is achter de computer of tekentafel. Deze kan bij jou thuis staan als je aan de slag gaat als zelfstandige, maar ook bij een (gespecialiseerd) multimediabedrijf. Zelfstandig werken wissel je af met het werken in teamverband. Dit laatste is vooral het geval als je aan een groot project werkt.

Wat doe je?

Een Multimediavormgever creŽert met verschillende hard- en software prikkelende multimediaproducten. Beeld, tekst, geluid, video en animaties: jij weet ze moeiteloos te combineren tot bijvoorbeeld een e-card of game. Je speelt daarbij in op de doelgroep die je met jouw multimediaproduct wilt boeien.

Wat moet je kunnen?

De Multimediavormgever is een tovenaar met programma's als Flash, Photoshop en Maya. Enige kennis van deze programma is dus een vereiste. Omdat je je product afstemt op een doelgroep, is het belangrijk dat je je kunt inleven en op de hoogte bent van de interesses en trends die deze doelgroep aanspreken. Je hebt bovendien altijd de uitdaging om niet alleen de doelgroep, maar vooral je opdrachtgever tevreden te stellen. Klantcontact en relatiebeheer zijn onderdeel van je werkzaamheden en zoals gezegd werk je soms in teamverband. Daarbij komen sociale vaardigheden goed van pas. Tot slot zul je creatief moeten zijn om in dit veelzijdige beroep echt te kunnen schitteren.

Ben jij een creatieveling die goed om kan gaan met hard- en software en precies weet met welk multimediaproduct je een doelgroep kunt prikkelen? Grote kans dat er een mooie carriŤre als Multimediavormgever op je wacht!

Wat kun je verdienen?

Van dit beroep zijn geen standaard salaris gegevens bekend. Het salaris is erg afhankelijk van de branche of sector waarin je werkt.