Psychologisch Medewerker

Waar werk je?

Het werkgebied van een psychologisch medewerker bevindt zich meestal in de zorg zoals bijvoorbeeld een ziekenhuis, zorginstelling of de geestelijke gezondheidszorg/verslavingszorg. Echter ook de overheid biedt werkgelegenheid aan een psychologisch medewerker evenals bepaalde onderzoekscentra. Tevens kun je in deze functie werkzaam zijn bij beroepskeuzeadviesbureaus.

Wat doe je?

Afhankelijk van waar je werkt, ben je bezig met het afnemen van testen in opdracht van een psycholoog door middel van bijvoorbeeld vragenlijsten. Het kan gaan om intelligentietesten, maar ook bijvoorbeeld beroepskeuzetesten.
Na het afnemen van de testen zorg je ervoor dat de testresultaten op zorgvuldige wijze worden ge´nterpreteerd, geadministreerd en overgedragen aan de opdrachtgevende psycholoog. Het kan ook zijn dat het wenselijk is een test uit te voeren door toepassing van observatiemethodieken. Tevens ben je verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de te gebruiken testmaterialen.
Desgevraagd assisteer je een psycholoog bij andere behandelonderdelen.

Wat moet je kunnen?

Als psychologisch medewerker moet je zelfstandig en in teamverband kunnen werken. Je hebt een goed ontwikkeld observatievermogen en bent accuraat. Je moet beschikken over goede communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk. Verder mag het een psychologisch medewerker niet ontbreken aan integriteit.

Verwante beroepen

  • Sociotherapeut