Rayonleider Schoonmaakbedrijf

Waar werk je?

Als rayonleider schoonmaakbedrijf ben je in dienst bij een schoonmaakbedrijf. Je bent verantwoordelijk voor de schoonmaakwerkzaamheden en je stuurt enkele tientallen schoonmakers aan. Je gaat dus niet zelf aan de slag met een dweil en schoonmaakmiddel. Soms bezoek je de schoonmakers op locatie en als rayonleider van een schoonmaakbedrijf ben je ook het eerste aanspreekpunt voor klanten.

Wat doe je?

De voornaamste taak van een rayonleider schoonmaakbedrijf is de dagelijkse operationele uitvoering van de schoonmaak in goede banen te leiden. Dat doe je onder andere door de planning en organisatie van het schoonmaakwerk te regelen. Bovendien zorg je ervoor dat er voldoende personeel, materialen en middelen zijn. Daarnaast zorg je voor gemotiveerde werknemers en probeer je ziekteverzuim zo veel mogelijk te voorkomen. Dat doe je door de werknemers aan te sturen, te coachen en te begeleiden. Een rayonleider schoonmaakbedrijf is het aanspreekpunt voor zowel het personeel als de klant. Ook bewaak je het financiŽle budget.

Wat moet je kunnen?

Als rayonleider van een schoonmaakbedrijf moet je beheersen over uitstekende leiderschapskwaliteiten. Zo ben je in staat om te plannen en te organiseren. Daarnaast ben je ook kritisch wat betreft hygiŽne en ben je gedreven en representatief. Je communiceert duidelijk, enthousiast en motiverend naar de medewerkers en je hebt hart voor de zaak. Ook moet een rayonleider van een schoonmaakbedrijf beschikken over goede vaardigheden op het gebied van planning, logistiek en administratie. Maar bovenal ben je niet bang om het initiatief te nemen.