Sales Manager: Ervaringsverhalen - Aankomend Verkoopmedewerker

Terug naar het overzicht

Je probeert de klant het gevoel te geven dat je er echt voor ze bent en wilt ondersteunen in de keuzes die ze moeten maken. Dit lijkt gemakkelijk, maar het hele proces kan voor de klant soms best moeilijk zijn. Daarom moet de winkel in orde zijn, alles netjes liggen en er ruimte zijn voor de klant om zijn gang te gaan.

Als aankomend verkoopmedewerker probeer ik alles rondom het binnenkomen tot het uitlopen van de winkel, voor de klant zo soepel mogelijk te maken. Mijn taken liggen op de achtergrond, zie het als een decorbouwer, je ziet ze vaak niet, maar zijn een ontzettend belangrijk gedeelte van het geheel.

Op dit moment ben ik aankomend verkoopmedewerker, maar volg daarnaast een opleiding tot verkoopmedewerker. Deze stap zorgt ervoor dat ik me nog meer kan bezighouden met het klantencontact, wat ik erg leuk vind om te doen, zo leer je verschillende soorten mensen kennen. De stap van aankomend verkoopmedewerker naar verkoopmedewerker zal me meer verantwoordelijkheden geven, dat is waar ik het echt voor doe!