Sales Manager: Ervaringsverhalen - Marketing Medewerker

Terug naar het overzicht

Ik kan met eerlijkheid zeggen dat toen ik een aantal jaar geleden heb gekozen voor de opleiding als marketing medewerker, het een ontzettend goede keuze is geweest. Op de marketingafdeling is er elke dag wel wat anders te beleven en dit maakt het werk zo afwisselend en leuk.

In het bedrijf waar ik nu werk mag ik veel uitvoeren en van verschillende marketing kanten ervaringen meepakken. Op een normale dag als marketing medewerker ben ik bijvoorbeeld bezig met het uitvoeren van marktonderzoeken, waarbij marktverkenning heel belangrijk is. Ook ben ik veel bezig in groepsverband om zo marketingcampagnes op te zetten. Deze campagnes zijn vaak grotere projecten, waar veel tijd in gaat zitten. Dit werk, dat in teams verricht wordt, maakt dat je ook veel informatie van anderen krijgt, waarbij je elke keer nieuwe dingen leert en mensen ook van jou leren.

Als marketing medewerker moet je commercieel zijn ingesteld, dat is waarom ik voor dit beroep heb gekozen. Het klantencontact, de communicatie, de professionele en volhardende houding die je moet aannemen is gewoon ontzettend leerzaam en waardevol. Ook geef ik af en toe presentaties voor bedrijven, om zo het product naar buiten te brengen. Dit geeft dat ik zo het product promoot. Hier komt het een en ander bij kijken. Zo moet je de presentaties die je geeft en de commerciële houding die je hierbij aanneemt goed toepassen, zodat jij diegene bent die de potentiële klant overhaalt. Het werk als marketing medewerker? Fantastisch!