Sales Manager: Ervaringsverhalen - Verkoopspecialist

Terug naar het overzicht

Binnen mijn werk als verkoopspecialist is bijna geen dag hetzelfde, er zijn veel taken die ik op mag pakken, dat maakt het werk zo aantrekkelijk. In de afgelopen jaren heb ik veel werkervaring op mogen doen als verkoopspecialist binnen verschillende winkels, hierbij heb ik veel gewerkt in zowel de winkel, als het magazijn. Wat ik heb geleerd in deze jaren als verkoopspecialist is dat het contact met de bedrijfsleider ontzettend belangrijk is, om zo de taken die hij of zij je geeft zo goed mogelijk uit te voeren.

Op een normale werkdag ben ik bijvoorbeeld bezig met het checken van hoeveel producten er nog in de winkel staan en hoeveel in het magazijn, om zo de klant ten alle tijden van waren te kunnen voorzien. Hierbij moet ik dus ook de juiste nieuwe waren bestellen en ervoor zorgen dat alle waren op juiste manier de winkel binnenkomen.

Binnen mijn huidige baan als verkoopspecialist ben ik ook verantwoordelijk voor het begeleiden en aansturen van groepen medewerkers, ik geef ze tips, op- en aanmerkingen en probeer ze zo goed mogelijk te begeleiden. Deze begeleiding is heel belangrijk binnen het beroep, omdat je de groep medewerkers bijvoorbeeld moet leren hoe de winkel eruit moet zien en dit naar de klant netheid uitstraalt, zodat ze bij ons het product willen kopen en ook daadwerkelijk terugkomen. Mijn baan als verkoopspecialist is fantastisch, ik ben veel bezig met klantcontact, waarbij het sociale aspect dus voor mij ook niet ontbreekt.